Salı, Nisan 23, 2024

AMD Radeon VII Ekran Kartları Ülkelere Sınırlı Sayıda Gönderildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya genelinde şuanda PC bileşenlerinin üretimi, dağıtımı ve ihtiyaç karşılama konusunda gerçekten büyük sorunlar yaşanıyor. AMD Radeon VII için de aynı durum ne yazık ki geçerli. Şuanda aldığımız bilgilere göre AMD Radeon VII‘nin lansman sırasında sınırlı sayıda olacağını duyduk. Fakat daha ilginç olanı perakendeciler ve tederikçilerden duyduğumuz stoklar hayret verici.

Bu sadece AMD ekran kartları için geçerli değil. İşlemci tarafında da stok sorunu ne yazık ki yaşanıyor. Özellikle Türkiye’ye çok az sayıda ürün geldiğini biliyoruz ve bilgilerini aldık.

AMD Radeon VII Çok Sınırlı Sayıda Geldi

İlk olarak yurt dışı rakamlardan başlayalım; İngiltere’ye lansman gününün öncesinde sadece 76 adet gönderildiği belirtilirken, Cowcotland’a göre İspanya ve Fransa ise sadece 20’şer adet alabildi. Bu numunelerin satıcılardan mı yoksa üreticilerden mi gönderildiği henüz bilinmiyor. Fakat o ülkelerdeki bir mağaza için 20 adet ürünün gönderilmesi inanılmaz derecede düşük.

Türkiye kanadında ise ne yazık ki durum farklı değil ve daha kötü durumda. Şuanda net bir stok olmamasına karşın, ülkemize Radeon VII ekran kartından 10 – 15 adet gönderileceğini tahmin ediyoruz. Bu gelen ürünler de Vatan, İtopya, Sinerji, İnventus, Teknosa, Hepsiburada ve MediaMarkt’a bölüştürülebilir. Zira henüz e-ticaret sitelerinde ürün eklenmedi ve gösterimde değil.

AMD Radeon 7 ASRock

Yurt dışında AMD Radeon VII 739 Euro‘dan alıcılarını bekliyor olacak. Stok sorunu çözülür mü bilinmez ama, ülkemiz dahil diğer bölgelerde piyasa satış fiyatları konusunda net bir bilgi mevcut değil. Ancak ilk söylentiler, kartın piyasaya sürüldüğünde dünya çapında yalnızca bir kaç bin adet bulunabileceği belirtiliyor.

amd radeon vii ekran karti

amd radeon vii ekran karti 009

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler