Cuma, Nisan 26, 2024

AMD RX 6700 XT Madencilik Konusunda Geri Planda Kaldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD RX 6700 XT yakın zamanda gelen iddialı bir ekran kartı. Oyunlarda da güzel performans verecek orası kesin. Fakat kart asıl olarak madencilerin iştahını kabarttı.

NVIDIA’nın RTX 3060 modeline madencilik için bir sınırlamanın da gelmiş olması, madencileri tamamen bu seriye yöneltmişti. Fakat ortaya çıkan son bilgiler durumu en azından bir miktar değiştirebilir.

AMD RX 6700 XT madencilik performansı, eski modelin gerisinde!

TweakTown tarafından paylaşılan yeni bilgilerde söz konusu ekran kartının 40 MH/s kazım gücü olduğu belirtildi. Testlerde alındığı söylenen sonuçlar bunlar. Zaten yakın zamanda yapılan başka bir testte de 43 MH/s kazım gücü gözükmüştü.  Şimdi diyeceksiniz ki bu sonuçlar neden önemli?

Önemi şuradaki kart yeni model olmasına karşın kazım gücü daha düşük. AMD RX 5700 XT modelinde kazım gücü 54-55 MH/s gibi seviyelere çıkabiliyor.

AMD RX 6700 XT

Yeni seride kazım gücünün düşmüş olması, acaba AMD bir önlem mi aldı sorularını akla getiriyor. Madencilere göre 40 MH/s hala düşük bir değer değil. Ama yine de yeni modelde kazım performansının düşmüş olması oyuncular açısından sevindirici.

Kendi adıma söylemek istersem inşallah böyle bir önlem alınmıştır da AMD RX 6700 XT gibi iddialı bir ekran kartı madencilerin odak noktasına oturmaz. Yoksa yine stok sorunları yolda gibi geliyor. Bir şekilde markalar bu sorunu çözecektir diye umut ediyorum. Zira madencilik için özel geliştirilen ekran kartları da yolda gözüküyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler