Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD RX 6800 Referans Tasarım Ne Zamana Kadar Üretilecek?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD RX 6800, 18 Kasım’da satışa çıktı ve çok yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Kartın hız aşırtma testleri de yayınlandıkça seri daha fazla ilgi çekti ve satışlar yükseldikçe yükseldi.

AMD için işler iyi gidiyor ama markanın bu süreçte farklı adımlar da atmaya başlayacağı ortaya çıktı. İlk adım referans tasarımın üretimi konusunda olacak.

AMD RX 6800 referans tasarım üretimi son bulacak

Üretim kararı konusunda bilgiler paylaşan Scott Herkelman, referans tasarım olarak gelecek ekran kartlarının yıl başına kadar üretiminin devam edeceğini söyledi.

Hatta yıl başının hemen sonrasına kadar referans modeller devam edecek. Sonrasında ise AMD direksiyonu iş ortaklarına bırakmaya başlayacak. İş ortaklarının özel tasarım modellerini görmeye başlayacağız.

AMD RX 6800

Artık hangi marka kart için nasıl bir özelleştirme yapılacak bunu zamanla göreceğiz. Elbette referans tasarım çok beğenildi ama özelleştirilmiş serilerde daha iyi modeller gelebilir.

AMD ise bir yandan diğer modeller üzerinde yoğunlaşmaya başlayacak. Tepe model için bekleyiş sürüyor ve 6800 modellerini gördükten sonra tepe model için yorumlar şimdiden değişmeye başladı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler