Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Ryzen 2700X İşlemcisi 5880 MHz’a Overclock’landı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 2700X işlemcisi ile birlikte yeni bir dünya rekoru kırıldı. Bir kaç gün önce yurt dışında duyurusu ile başlayan yeni AMD Ryzen 2000 furyası hızla yayılmaya devam ediyor. Peki yeni Ryzen 2700X hangi koşullar altında bu kadar hızlandırıldı? Gelin birlikte yakından göz atalım.

Performansı çok merak ediyor muyuz?

Açık konuşalım; AMD Ryzen işlemcileri ile birlikte yeni bir dönem başlattı ve çokta başarılı şekilde ilerliyor. Özellikle tek çekirdek performansında Intel’i yeri geldiğinde katladığı zamanlara hep birlikte yaptığımız testler sonucunda gördük, aşina olduk. Şimdi ise yeni Ryzen 2000 serisi modellere merhaba diyoruz.

Öncelikle bilmeniz gereken ilk şey, ikinci Ryzen serisinin çok daha iyi performanslarda olduğu. Bunu hem teknik detaylardan, hem de yapılan test ve overclock performanslarından görebiliyoruz. O yüzden yakın zamanda yeni bir işlemci almayı planlıyorsanız, bu detayları mutlaka kaçırmadan inceleyin. Zira ambargonun kalkmasına şurada 3 gün kaldı. 3 gün sonra biz de detaylı testlerimizi sizlerle paylaşıyor olacağız.

ryzen 2700x overclock

“Rekorun sahibi der8auer”

Daha önceden dünya genelinde ilk rekor HWBot tarafından elde edilmiş ve Ryzen 7 1800X ile birlikte 5803 MHz hızlarına ulaşılmıştı. Tabii ki bunlar normal soğutucular ile gerçekleştirilmiyor. Öyle bir şeyi aklından geçirmedin değil mi seni çılgın? Şimdi ise yeni dünya rekoru der8auer adlı kullanıcıdan gelerek Ryzen 7 2700X işlemcisi 5884 MHz hızına aşırtıldı.

Özel soğutma sistemlerinin yanı sıra, azot ile birlikte işlemcinin sınırları epey bir zorlandı. Zira elde edilen bu 21 MHz’lik fark, yeni bir dünya rekorunu da getirmiş oldu. Şuanda işlemci daha çok yeni olduğu için, daha yüksek saat hızlarına zaman içerisinde erişilecektir. Zira işlemci ne kadar iyi soğutulursa, o kadar çok fazla MHz rakamlarına tırmanabiliyorsunuz.

Hemen aşağıdaki görsellerden AMD Ryzen 2700X işlemcisinin teknik verilerini ve hız aşırtılmış (Overclock) sonuçlarını görebilirsiniz. Çıtalar bu kadar hızla tırmanmaya devam ederken, insan daha da çok heyecanlanıyor.

ryzen 2700x overclock 003

ryzen 2700x overclock 004

Yeni Ryzen 2000 serisi işlemciler hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Hocam 2600 testlerini ne zaman yaparsınız? şu sektörde güvendiğim bir siz bir donanım haber bir de technopat var. Diğerleri sadece kullanıcıyı kandırmaya yönelik şeyler yapoıyor. sizden de çok şey öğrendim ve samimiyetiniz insana güven veriyor. o yüzden yeni sistemim için sizlerden gelecek sonuçları bekliyorum. saygılar sevgiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler