Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Ryzen 7 2700 ve Ryzen 5 2600X İşlemcileri Almanya’da Göründü

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD çok yakında (Nisan ayı içerisinde) Ryzen 2000 serisi işlemcileri Türkiye’de satışa sunacak. Ancak ilk detaylar Almanya’dan gelmeye başladı. Ryzen 7 2700 ve Ryzen 5 2600X işlemcileri bazı editörlerin eline geçerek testler yapmaya çoktan başlamışlar. Peki yeni işlemcilerin detayları nasıl olacak?

İlk Test Sonuçları Hala Net Değil

Bu yıl Ryzen 2000 serisi işlemcilerin erken testleri Fransız dergisi olan CanardPC’den geldi. Ancak bu işlemciler ile yapılan testler erken erişim testleri olduğu için net rakamlar olmadığını belirtelim. Hatta bazen AMD editörlere mühendislik örneği göndererek incelemeler yaptırabiliyor.

Zaten firmalar bir ürün çıkartmadan önce ambargo tarihi koyar ve bu tarihten önce ürünler ile ilgili testler paylaşmak yasaktır. Bu yasağa uymayan belli başlı kullanıcılar olabiliyor. Onlara da sonradan gerekli uyarılar ve yaptırımlar uygulanabiliyor.

CanardPC testlerini Ryzen A320 yonga setli bir anakart üzerinde R5 2600, R7 2700X ve R5 2600X ile gerçekleştirmiş. İşlemcilerin seri üretimden sıyrılıp editöryal olarak arkadaşlara iletildiği söyleniyor. Yani yukarıda bahsettiğim gibi, mühendislik örneği olmak ihtimali yüksek.

amd ryzen 2000 islemciler

Sonuçlar Nasıl?

A320 yonga seti ile Ryzen 1800X ve Ryzen 2700X karşılaştırıldı. Oyunlarda ve uygulamalarda yaklaşık olarak aralarında %15 performans farkı olduğu söyleniyor. Anakart üzerinde ise Ryzen 1800X için DDR4 2666 MHz RAM, Ryzen 2700X için de DDR4 2933 MHz RAM bulunuyor. Her ne kadar RAM kitleri arasında performans farkı olacak olsa da, %15 gerçekten ciddi bir rakam.

“Uh Sistem Kokusu Alıyorum”

Resmi sunum öncesinde bu feedbackleri almak güzel oluyor. Her ne kadar rakamların üç aşağı beş yukarı oynayacak olduğunu bilsek de, yine minimum %10 performans farkı olacağını düşünüyorum.

Her şey 19 Nisan tarihinden sonra kesinleşmeye başlayacak. Aynı zamanda AMD, X470 yonga seti ile birlikte 20’den fazla anakartın piyasaya sürülmesi bekleniyor. Dört ASUS modeli ile ilgili detayları zaten sizlerle paylaşmıştık. Ancak ambargo süreleri kaldırılmadığından dolayı beklemek durumundayız.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler