Cumartesi, Nisan 27, 2024

AMD Ryzen 7 2800X İşlemcileri Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 7 2800X işlemcilerinin yolda olduğunu söylerken dalga geçtiğimizi veya şaka yaptığımızı düşünüyor olabilirsiniz. ‘Hoca daha dur yahu yeni aldık Ryzen işlemcileri’ de diyebilirsiniz. Ancak yeni yılda hayatımıza Ryzen 7 2xxx serisi işlemciler girecek. İlk olarak kesinleşen Ryzen 7 2800X işlemcisi ile başlayalım.

Ryzen 7 2800X İşlemcisi Nasıl Olacak ?

Şuan için netleşmeye yakın bilgiler arasında işlemcinin 5.1 GHz kadar çıkabildiği belirtiliyor. Ki bu durumu dört – beş farklı kaynaktan araştırarak teyit ettik. Yakında net rakamlar da ulaşmaya başlayacaktır. Öte yandan işlemci 12C / 24T ile ilk Ryzen işlemcilere büyük fark attığı görülüyor. Yeni amiral gemi olacak olan Ryzen 7 2800X, Ocak ayının ilk haftasında CES 2018 öncesinde duyurulması planlanıyor.

Ancak onun öncesinde biliyorsunuz ki Ryzen Mobil işlemciler hayatımıza girecek. Yeni seriye yurt dışında Ryzen 2 adı verilmiş. Artık Türkiye’de ne deriz bilmiyorum ama, daha seriye yeni kavuşmuşken, insanlar yeni işlemcileri görünce biraz şok olabilirler.

amd zen mimarisi

Öte yandan diğer Ryzen 7 2000 serisinin özellikleri şu şekilde olacak;

– Ryzen 7 2800: 12C / 24T 4.4 GHz / Maks: 4.9 GHz

– Ryzen 7 2700: 10C / 20T 4.0 GHz / Maks: 4.5 GHz

Fiyatlar Ne Olacak ?

Şuan için fiyat konuşmak pek doğru olmasa da, tahmin edilen yurt dışı satış fiyatları da üç aşağı beş yukarı belli oldu. Ryzen 2 işlemciler arasında Ryzen 7 2700 modeli 329 dolar, Ryzen 7 2800 399 dolar ve Ryzen 7 2800X modeli de 449 dolar olacağı belirtiliyor.

AMD’nin bu işlemciler ile birlikte piyasada bulunan Intel furyasını biraz daha geriye iterek iyice piyasaya yerleşmek. Zira Ryzen 2’ler ile birlikte 5.0 GHz’nin üstüne çıkarak Intel’e bu konuda epey zarar verecek gibi görünüyor. Hatırlarsanız Intel yeni yılda 8C / 16T işlemcileri piyasaya sürmüştü.

Yeni yılda tıpkı bu yıl olduğu gibi epey çekişmeli ve rekabetli geçecek gibi görünüyor. Aynı zamanda yine ilklerin kanalı olarak bu ‘resmileşmeye çok yakın olan’ haberi sizlerle paylaştığım için yine çok mutluyum. Nedendir bilinmez ama, sürekli olarak bu gelişmeleri yakından takip edip ilk analizleri aktarmak en büyük hobim haline gelmiş durumda. İşimden ziyade, oturup bu gelişmeleri izleyip sonradan detayları paylaşmak gerçekten paha biçilmez oluyor.

Eğer aklınızda yeni Ryzen 7 2800X işlemcileri hakkında soru işareti varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlere ulaşabilir veya fikirlerinizi belirtebilirsiniz hocalar.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. 2800x özelliklerinin bu olacağı çoğu kişi tarafından yalanlandı. Hatta bazı youtuberlar benzer haberlerin bulunduğu videoları kanallarından sildi. wtccnin haberinin fake olduğu dolaşıyor heryerde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler