Cuma, Nisan 19, 2024

AMD Ryzen 7 5800X 3D Tanıtıldı! Özellikleri ve Artıları

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin CES 2022 çıkarmasında çok fazla yenilik gördük. Yeni mobil işlemciler, yeni ekran kartları derken Intel savaşının yeni askeri AMD Ryzen 7 5800X 3D modeli de tanıtıldı.

Güç anlamında yeni zirve noktalarından biri olarak göreceğimiz söz konusu işlemci, 3D V-Cache özelliğinin kullanıldığı da ilk işlemci olarak öne çıktı. Masaüstü için özel gelen serinin tüm özellikleri neler buna da bakalım.

AMD Ryzen 7 5800X 3D Tüm Özellikleri ve Artıları

Performans konusunda marka için ilklerin yaşandığı CES 2022 fuarına damga vuran model, dünyanın da en güçlü oyun işlemcisi olarak lanse edildi. Tabii ki bu iddiaların doğrulanması lazım. Yani oyun testleriyle karşılaştırma gerekiyor. AMD 5900X modeliyle bir karşılaştırma yapmış ve buna göre yeni seri her konuda %15 oranında daha yüksek performans gösteriyor.

AMD Ryzen 7 5800X 3D

Tabii ki burada da 3D V Cache özelliğinin artısı büyük. 32 MB L3 önbellek bir yana yeni teknoloji 64MB ek önbellek artısını da sağlıyor. Böyle baktığınız zaman oyunlarda daha yüksek performans alınması da gayet normal.

Kaçırmayın: AMD Ryzen 6000 Mobil Serisi İşlemciler tüm bilgiler 

İşlemci için açıklanan çekirdek sayısına gelecek olursak, tepe modellerde olduğu gibi 8 çekirdek kullanılmaya devam ediyor. Zen 3 mimarisinin ürünü CPU, yine izlek sayısında da 16 izlek sunuyor.

AMD Ryzen 7 5800X 3D

Bu kısımlarda çok büyük bir değişim durumu söz konusu değil. Gelelim şu merak edilen saat hızlarına. Burada da AMD Ryzen 7 5800X 3D, 3.4 GHz temel saat hızı değeriyle gelirken, turbo anında ise 4.5 GHz değerlerinin yakalandığını görmekteyiz.

Tabii ki yeni işlemciler için bunlar kağıt üzerinde belli olan değerler. İşlemciler 2022 ilk çeyreğinde sunulacak. Oyun testlerini ve performans testlerini de göreceğiz. Bundan sonra söz konusu seri kullanıcı deneyimi yani asıl test sonuçlarını alma şansımız olacak.

AMD Ryzen 7 5800X 3D

O zamana kadar söyleyeceğim AMD çok ama çok iddialı ilerlemeye başladı. CES 2022 çıkarması bu durumun kanıtı.

Teknik Özellik Özet 

  • Çekirdek Sayısı: 8 çekirdek 16 izlek
  • Turbo Hızı: 4.5 GHz
  • Temel Saat Hızı: 3.4 GHz
  • TDP: 105W
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler