Perşembe, Mart 28, 2024

AMD Ryzen 7 5800X Performans Testlerinde Intel’i Ezdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ryzen 7 5800X, AMD’nin çok iddialı olduğu işlemcilerden bir tanesi. Firma yeni seride ne kadar iddialı olduğunu tanıtım sırasında da söylemişti.

Tanıtım sırasında çok iddialı sözler kullanıldı ama bu çok tatmin edici bulunmamıştı. Sadece AMD değil birçok marka tanıtım sırasında iddialı açıklamalar yapıyor ama sonrasında istenen başarıyı göremiyoruz. Ama görünen o ki bu AMD için geçerli olmayacak.

Tanıtımda iddialı açıklamalar yapıldı ama sonrasında gelen performans testlerinde de firmanın iddiaları yerini bulmaya başladı. Birkaç farklı performans testi sonucunda Intel serisi işlemciler geri kaldı ve AMD öne geçti. Şimdi de AMD Ryzen 7 5800X modeli için yeni bir performans testi sızdı ve yine sonuç AMD’nin iddia ettiği gibi oldu.

AMD Ryzen 7 5800X rakibi Intel Core i9-10900K’ya fark attı

CPU-Z testlerine ait olduğu söylenen sonuçlara göre 5800X, beklenen yüksek performansı vermeyi başardı.

Kaçırmayın: AMD Ryzen 5000 Performans Testinde Intel’e Kök Söktürdü

Tek çekirdek performansı kısmında işlemcinin aldığı puan 650 olarak gözükmekte. Sızdırılan CPU-Z testlerine göre çoklu çekirdek puanı ise 6593. Burada en çok dikkatimizi çeken kısım tek çekirdek performansı oldu.

Genelde AMD tek çekirdek performansında bir tık Intel gerisinde olarak değerlendirilir. Arada çok büyük fark olmasa da Intel bu konuda daha önde gibi gözüküyor. Fakat testlere bakarsak durum değişmiş.

Ryzen 7 5800X

O zaman hemen rakibin puanlarına bakalım. Intel Core i9-10900K aynı test sonuçlarında 584 tek çekirdek puanı almış durumda. Arada 66 puanlık bir fark var. Fark ciddi seviyede.

Ryzen 7 5800X ile AMD önemli ölçüde önde gözüküyor ve iddiaya göre bu testler 4.4 GHz üzerinden yapılan testler. Yani işlemci 4.4 GHz seviyesinde çalışırken sonuçlara bakılmış. Ama biz şunu biliyoruz ki 5800X, maksimum olarak 4.7 GHz seviyelerini görebiliyor.

Ryzen 7 5800X

Anlayacağınız fark daha da artabilir. Yine de net bir şey söylemeden detaylı test sonuçlarını görmek lazım. Hem kullanıcılar hem de bu konuda güvenilir isimlerin yaptığı testlerden aldığı sonuçları gördüğümüz zaman farkı daha iyi anlayacağız. Tabii ki diğer taraftan Intel’in 11.nesil hamlelerini de beklemek gerekiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler