Perşembe, Nisan 25, 2024

Bu Sefer NVIDIA RTX 3080 Ti Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA RTX 3080 Ti modeli, NVIDIA tanıtımında sahne almamış ve marka RTX 3080 ile RTX 3090 modellerini duyurmuştu.

Haliyle böyle bir kartın gelmesini beklemiyorduk ama görünen o ki ara bir model olması beklenen yeni ekran kartları için hazırlıklar çoktan başladı. Ara modeller sınıfında konumlandırılması beklenen yeni ekran kartları için beklenen özellikler de sızdırıldı. Tabii ki resmi bir bilgi yok ama öğrendiğimiz yeni detaylar var.

NVIDIA RTX 3080 Ti özellikleri neler olacak?

Bir Twitter hesabından paylaşılan bilgilere göre yeni ekran kartında 9.984 CUDA çekirdeği gibi iddialı bir çekirdek sayısı olacak.

Tıpkı amiral gemisi modellerinde olduğu gibi yeni bellek tipine geçecek olan ekran kartı 384 bit GDDR6x bellekle gelecek ve 12 GB ya da 24 GB gibi bir bellek boyutu olacak.

NVIDIA RTX 3080 Ti

2020 sonuna kadar ortaya çıkmasını beklediğimiz yeni ekran kartının bu özellikleri ile RTX 3090 modeline ulaşamayacağı bilinse de amacın zaten bu olmadığı düşünülüyor. Yani amaç bir tık daha uygun fiyatlı, ara versiyon bir ekran kartı sunmak.

AMD’nin hazırlıklarını ve bugün yapacağı yeni ekran kartı tanıtımlarını da düşünecek olursak, NVIDIA bu ve buna benzer çok adım atacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler