Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Ryzen İşlemci Ailesine Yeni 16 Çekirdekli WhiteHeaven de Katıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen işlemci serisini geliştirmeye devam ediyor. Uzun süredir Ryzen ailesinin hangi fiyat aralığında geleceği konuşulurken, yeni 16 çekirdekli Ryzen WhiteHeaven işlemci modeli de duyuruldu. Dilerseniz şimdi yeni AMD Ryzen WhiteHeaven işlemci modeline yakından bir göz atalım.

AMD Ryzen WhiteHeaven Neler Sunuyor ?

Öncelik olarak bu yeni işlemcilerin Intel tarafından geliştirilen X299 ve Skylake-X serisi işlemciler ile kapışacağının altını çizelim. Zaten AMD ve Intel yıllardır bu tatlı rekabeti ellerinden geldiği kadarı ile devam ettiriyorlar. Kısa bir süre önce de WhiteHeaven kod adı ile sızdırılan yeni işlemci modeli dört kanallı DDR4 RAM desteğine sahip olacak.

Öte yandan şuan için piyasada Engineering Samples (Mühendislik ürünü) olarak bilinen modelleri dolaşıyor. Oradaki teknik özelliklerden faydalanarak baktığımızda işlemci 16 çekirdekli ve 32 iş parçacığı içeriyor. Öte yandan 3.6 GHz hızında çalışabiliyor. Zaten AMD‘nin yeni geçtiği DDR4 soket yapısından sonra tekrar DDR3 veya daha üst platform desteğini beklemek doğru olmazdı.

16 çekirdekli işlemcilere ek olarak 10, 12 ve 14 çekirdekli modellerde piyasaya sürülebilir. Şuanda bu durum net olmamasına karşın, ilerleyen günlerde mühendislik örneklerinden detayları görebileceğiz.

amd ryzen cpu

Yeni İşlemciler Yeni Anakart Demek mi ?

Şimdi burada büyük bir soru işareti var. Hatırlarsanız 8 çekirdekli AMD Ryzen Summit Ridge işlemcileri piyasaya AM4 anakart desteği ile sürülmüştü. Fakat aynı durumu Ryzen WhiteHeaven işlemciler için söylemek doğru olmayacak gibi. Zira S3 kod adı ile belirtilen bir soket tipi şuan için işaret ediliyor.

Yeni Ryzen WhiteHeaven işlemcileri bu ay sonunda gerçekleştirilmesi planlanan Computex 2017 fuarında göreceğiz. Ülkelerde satışa çıkartılması beklenen en erken tarih ise Ağustos-Eylü-Ekim aylarında olması bekleniyor.

amd ryzen cpu 003

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler