Cuma, Nisan 26, 2024

AMD, Xilinx’i 35 Milyon Dolara Satın Alacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD bugün, Xilinx’i 35 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Xilinx, sahada programlanabilir geçit dizisini, programlanabilir çip üzerinde sistemi ve uyarlanabilir hesaplama hızlandırma platformunu icat etti.

Bu satın alma ile AMD, bulut, uç ve uç cihazlar için lider bilgi işlem platformlarını etkinleştirmek için CPU’ları, GPU’ları, FPGA’ları, Uyarlanabilir SoC’ları ve derin yazılım uzmanlığını birleştiren endüstrinin en güçlü yüksek performanslı işlemci teknolojileri portföyünü sunacak.

amd nin ceo su lisa su
AMD, Xilinx'i 35 Milyon Dolara Satın Alacak 3

AMD Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su, “Xilinx’i satın almamız, AMD’yi endüstrinin yüksek performanslı bilgi işlem lideri ve dünyadaki en büyük ve en önemli teknoloji şirketleri için tercih edilen iş ortağı olarak kurma yolculuğumuzun bir sonraki ayağını işaret ediyor” dedi. “Bu, birleşik şirketin gelecekteki büyümesinden ve artı potansiyelinden yararlanacak olan AMD ve Xilinx hissedarları da dahil olmak üzere tüm paydaşlar için önemli bir değer yaratacak gerçekten çekici bir kombinasyon. Xilinx ekibi sektördeki en güçlü ekiplerden biridir ve onları AMD ailesine davet etmekten heyecan duyuyoruz. Birinci sınıf mühendislik ekiplerimizi ve derin alan uzmanlığımızı birleştirerek, yüksek performanslı bilgi işlemin geleceğini tanımlamak için vizyon, yetenek ve ölçekle bir endüstri lideri yaratacağız. “

Xilinx açıklama yaptı

AMD ailesine katılmaktan heyecan duyuyoruz. Ortak inovasyon, mükemmellik ve işbirliği kültürlerimiz, bunu ideal bir kombinasyon haline getiriyor. Xilinx başkanı ve CEO’su Victor Peng, “Birlikte, yüksek performans ve uyarlanabilir bilgi işlemin yeni çağına liderlik edeceğiz” dedi. “Önde gelen FPGA’larımız, Uyarlanabilir SoC’lerimiz, hızlandırıcı ve SmartNIC çözümlerimiz buluttan uç ve uç cihazlara kadar inovasyonu mümkün kılıyor. Müşterilerimize farklılaştırılmış platformları pazara daha hızlı ve optimum verimlilik ve performansla dağıtma yetkisi veriyoruz. AMD ile bir araya gelmek, veri merkezi işimizdeki büyümeyi hızlandırmaya yardımcı olacak ve daha fazla pazarda daha geniş bir müşteri tabanını takip etmemizi sağlayacak. ”

AMD, Xilinx'i 35 Milyon Dolara Satın Alacak 4

Bu tamamen stoklu bir anlaşma. Böylece, Xilinx hissedarları, işlemin kapanışında ellerinde tuttukları Xilinx adi hisse senetlerinin her bir hissesi için AMD adi hisse senetlerinin sabit bir değişim oranı olan 1,7234 hisse alacaklar. Sonunda, mevcut AMD hissedarları, tamamen seyreltilmiş bir şekilde birleşik şirketin yaklaşık yüzde 74’üne sahip olurken, Xilinx hissedarları yaklaşık yüzde 26’sına sahip olacak.

AMD bugün ayrıca 2020’nin üçüncü çeyreği için 2,80 milyar dolarlık rekor gelir, 449 milyon dolarlık işletme geliri ve 390 milyon dolarlık net gelir açıkladı. Gelirdeki artışa AMD’nin Kurumsal, Yerleşik ve Yarı Özel ve Hesaplama ve Grafik segmentleri katkıda bulundu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler