Salı, Nisan 23, 2024

AMD Yeni Engineering Samples Güncellemesini Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD yeni geliştirdiği ürünler için Engineering Samples (Mühendislik Ürünleri) güncellemelerini tamamladı. Yakın zamanda çıkması beklenen Vega mimarisi için bize ufaktan sinyaller veren bu güncellemede toplamda 10 adet ürün yer alıyor.

Engineering Samples Nedir ?

Kelime anlamı mühendislik ürünleri olan bu terimde bir firma yeni ürünlerini piyasaya sürmeden önce ilk olarak tester veya demo modeller üretir. Mesela AMD Ryzen işlemcilerden örnek verelim. Ryzen 1800X çıkmadan iki hafta önce Engineering Samples modeli çıkartıldı ve piyasada görüldü.

Ancak bu işlemcilerin içerisinde yer alan değerler piyasaya sürülecek işlemciler ile aynı olmadığı için geçerli sayılmıyor. Üstelik çarpan kilitleri de kapalı olduğu için Overclock imkanları da bulunmuyor mesela. Bunun gibi her firma için pek çok örnekler verilebilir.

AMD ise yeni mühendislik ürünleri için güncellemelerini tamamlayarak yayınladı. Genellikle bu güncellemeler bittikten sonra internette ‘biz bitirdik‘ diye yayınlamazlar. İçeriden veya başka yollar ile sızıntılar yapılabiliyor. Hemen aşağıdaki tabloda yeni ürünlerin teknik özelliklerini görebilirsiniz.

amd engineering samples 2017

Bu sayıların ne anlama geldiğini gösteren küçük hatırlatma yapalım. Çekirdekler, onaltılık biçimde değil, ancak şu şekilde: C = 12, D = 13 … G = 16 gibi görünüyor.

amd engineering samples 2017 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler