Pazartesi, Eylül 16, 2024

AMD’nin Yeni RADV Vulkan Sürücüsü %200 FPS Arttırıyor

AMD açık kaynaklı geliştiriciler RADV Vulkan adı verdiği sürücüsü ile %200 oranına varan büyük ışın izleme performans artışları sağlıyor. Her ne kadar Ray Tracing hem AMD hem de NVIDIA tarafında oturtulamamış olsa da, performansın uçmuş olması soru işaretleri uyandırdı.

Açık Kaynak Geliştiriciler Fenalarda

Geçtiğimiz haftalarda Frame Generation (DLSS 3) teknolojisini eski nesil RTX kartlarda çalıştırmayı başaran AMD açık kaynak destekçileri, şimdi ışın izleme konusunda büyük gelişmeler yaparak yeni optimize sürücü yayınladılar.

amd radv surucu - PC Hocası

1D ışın başlatıcıları 2D’ye dönüştürerek GPU’daki daha fazla iş parçacığını kullanan ancak performansı tam tersi arttıran MESA RADV Vulkan sürücüsünün ilk performans testleri FreeDesktop’ta yayınlandı.

RX 6700 XT ve RX 7900 XT ekran kartları ile yapılan testlerde Ray Tracing açıkken Ghostwire:Tokyo’da 36 FPS’den 55 FPS’e, Chorus’da 9 FPS’den 27 FPS’e ciddi sıçramalar mevcut.

amd radv surucu v2 - PC Hocası

amd radv surucu v3 - PC Hocası

“Açık Kaynak İşleri Değiştirdi”

Açık kaynak üzerinden bu şekilde optimize performans artışları NVIDIA‘nın işini zorlaştırıyor. Yukarıda “performansın bu şekilde artıyor olması soru işaretleri uyandırdı” dedim fark ettiyseniz.

BENZER:  Samsung Galaxy S24 Ultra Kamera Puanları Açıklandı! Hüsran…

Çünkü NVIDIA bu teknolojileri geliştirip satarken ne dedi? “RTX 30 ve RTX 20 serisinin içerisinde Optical Flow (Optik akış sabitleyici) yok” demişti. Bu yüzden DLSS 3 sadece RTX 40 serisinde olacaktı.

Fakat AMD topluluk geliştiricileri açık kaynak ile eski nesil NVIDIA kartlarda Frame Generation çalıştırmayı başardı. Oyuncular da “hani olmuyordu?” diyerek haklı bir serzenişte bulunuyorlar. Tüm bunlara istinaden ilerleyen günlerde NVIDIA’nın bu sıkışıklığı giderek artacak gibi.

Topluluğa karşı şuan bir cephe durumu var. Bakalım neler olacak zaman içerisinde.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler