Perşembe, Nisan 25, 2024

Android 10’un Canlı Altyazı Özelliği Pixel 4 ile Piyasaya Sürülecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mayıs ayında gerçekleştirilen Google I/O etkinliğinde Google, Android 10 ile gelen Live Caption etkileyici ve yeni erişilebilirlik özelliğini tanıttı. Bu sadece erişilebilirlik ile ilgili değil; Bir videoda ne söylendiğini bilmek istediğiniz ancak yakınlarda kulaklık bulunmayan anları düşünün. Artık ses seviyesi tamamen kapatılsa dahi Live Caption çalışır.

Bununla birlikte Live Caption, Android 10 sürümünün piyasaya sürülmesinde hazır değildi (Google’ın Android 10 web sitesinde tanıtılsa dahi) ancak yeni kanıtlar, önümüzdeki ay Pixel 4’te piyasaya çıkabileceğini gösteriyor.

APK Dosyasına Eriştiler

XDA Developers görünüşte bir Pixel 4 cihazından kaldırılmış APK dosyalarını kullanarak Live Caption özelliğini Pixel 2 XL modeline yükleyebildi ve Google’ın söz verdiği gibi çalışıyor. XDA Developers, yaptıkları testlerde Live Caption’ı Amazon Prime Video, Google Fotoğraflar, Google Podcast, Netflix ve YouTube ile test ettiler ve başarılı sonuçlar elde ettiler.

Ekran Görüntüleri, Ses Başlığı panelinden Canlı Başlıkları hızlı bir biçimde etkinleştirebileceğinizi gösteriyor (ayarlar menüsünde bu kısayolu aktif ederseniz).

XDA Developers ekibi tarafından test edilen Android 10: Live Caption özelliğinin örnek bir videosu aşağıda mevcut:

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler