Perşembe, Nisan 25, 2024

Android 11 ile Bluetooth Kulaklarınızın Hangi Codec Bileşenlerini Desteklediğini Kontrol Edebileceksiniz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bluetooth kulaklıklarınızın kablosuz ses akışı için bir dizi codec bileşeni desteklediğinin farkında olmayabilirsiniz. Android 11 Geliştirici Önizlemesi ile keşfettiğimiz özellik, Bluetooth kulaklıklarınızın hangi codec bileşenlerini doğrudan cihazınızda desteklediğini görmek artık biraz daha kolay.

Bilgi almak için Geliştirici seçenekleri menüsüne girmeniz gerektiğinden, yeni özellik Android Police ekibi tarafından fark edildi. Bununla birlikte, Tetikleyici Bluetooth Ses Codec Seçimi, hangi codec bileşenini tercih ettiğinizi değiştirmenize izin veriyor.

Daha önce, Android’deki Bluetooth kulaklıklarınız tarafından hangi ses kodeklerinin desteklendiğini bulmanın kolay bir yolu yoktu. Bir işlem bunun öğrenmenizi sağlıyordu; bazı ciddi geçici çözümler içeriyordu ve günlükleri telefonunuzdan bilgisayarınıza aktararak bu günlükler arasından öğrenebiliyordunuz, fakat bu çok karmaşık bir yoldu.

android bluetooth codecs

Geliştirici seçenekleri içindeki yeni bölüme gittiğinizde, bir çift Bluetooth kulaklığınız veya kulaklığınız bağlı olduğu sürece, desteklenen kodeklerin bir listesini alırsınız. Desteklenmeyen codec seçenekleri gri renkte görünür.

Android 10 sürümünde, sadece tüm ses kodeklerinin bir listesini görebilirsiniz, ancak hangisinin çalışacağını ve varsayılan ses için standar SBC veya AAC’yi göremezsiniz. Yeni yöntem ile, Bluetooth cihazlarınızın hangi codec türünü desteklediğini bilmiyorsanız daha net bir biçimde öğrenebilirsiniz. Ayrıca bazı üreticilerin belirli codec bileşenleri için destek bulması ile bu onların dürüst kalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca kendinizin tercih ettiği protokolü seçerek istediğiniz performansı alabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler