Cuma, Nisan 19, 2024

Android 7.0 Güncellemesi HTC 10’a Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün HTC 10 için Nougat 7.0 güncellemesine ait sızıntılar paylaşılırken, bir yandan da kullanıcılar “acaba doğru mu ?” sorusunun cevabını arıyordu. Bugün netleşen detayda HTC 10 için Android 7.0 Nougat güncelleme tarihi verildi.

HTC 10 Ne Zaman Nougat 7.0 Alacak ?

Bu işler sırayla biliyorsunuz. Güncelleme için tarih verilmiş olması, Türkiye’ye de aynı gün geleceği anlamını taşımıyor. O yüzden ufak bir kargaşa yaşanmaması adına belirtmek istedim. HTC 10‘a gelecek olan 7.0 güncellemesi iki hafta içerisinde Avrupa’daki kullanıcılara gönderilecek. Kasım ayı sonunda ise tüm dünya genelinde geçerli olacak.

Google’ın işletim sistemi yenilikleri ile birlikte 7.0 Nougat güncellemesini çıkarttıktan sonra bazı cihazlar (LG V20, Google Pixel) bu güncellemeyi alarak büyük merak uyandırmıştı. Fakat Samsung, HTC ve Sony gibi markalar güncellemelerini hala göndermedikleri için tepki çekmeye devam ediyorlar. HTC ise bu işe bir dur diyerek yeni güncellemenin detaylarını Twitter’dan paylaştı.

htc-guncelleme
Ancak sorun şurada; HTC’nin sadece tek bir akıllı telefonu yok biliyorsunuz. Diğer HTC modellerine de Nougat 7.0 gönderilmesi beklenirken, sadece HTC 10’un alması da akıllarda soru işareti bıraktı.

htc-7-0-guncelleme
Google Güncellemeyi Geç Gönderenlere Ceza Veriyor

Hatırlarsanız burada yaptığımız haberde Google’ın Android güncellemelerini geç veren firmalara ceza vereceği açıklanmıştı. İşte bu ceza sistemi de Ocak ayından sonra yürürlüğe girecek. Hangi cihazları kapsar şuanlık bilinmez ama, güncellemeleri vermeyen veya geç gönderen firmalar artık ceza ödemek zorunda kalacak.

Açıkçası yapılan bu değişikliğin geç bile kaldığını düşünüyorum. Bir akıllı telefon aldığınız zaman satan firma “bir kaç aya Android güncellemesi de gelecek” diyerek cihazları kakalamaya çalışıyor ki başarılı da oluyorlar. Sonrasında ise aradan geçen aylara rağmen hiçbir güncelleme cihazlara verilmiyor. Google‘da bunun önüne geçmek için yeni ceza sistemin çok yakında devreye alacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler