Perşembe, Nisan 18, 2024

Android Uygulamaları Kullanıcı Bilgilerini İzinsiz Şekilde Facebook ile Paylaşıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu sene Facebook oldukça büyük skandallara imza atmıştı. Facebook, kullanıcı bilgilerini parayla başka şirketlere sattığı için birçok kişi Facebook kullanmayı bırakmıştı. Bazı Android uygulamalarının kullanıcıların bilgilerini kullanıcıya bildirmeden Facebook ile paylaştığı ortaya çıktı. 

Aralarında popüler olan uygulamalar da bulunan Android uygulamaları açıldığı andan itibaren kullanıcıya bildirmeden bilgileri Facebook’a aktarıyor. Bu bilgilerin çoğu genel olsa da arasında kişisel bilgiler de bulunuyor. Üstelik bu toplanan bilgiler sunucularda saklandığından dolayı kullanıcılar için risk oluşturuyor. Neyseki bu sorun iOS uygulamalarında bulunmuyor. Yani sadece Android kullanıcılarını kapsayan bir sorun. 

Android Uygulamaları Kullanıcı Bilgilerini İzinsiz Şekilde Facebook ile Paylaşıyor 2 PCH

Bu Sorunun Bulunduğu Bazı Uygulamalar

Bu sorunun bulunduğu Android uygulamaları arasında Skyscanner, Kayak, TripAdvisor, Benim Konuşan Tom’um gibi popüler uygulamalar da bulunuyor. Bu Android uygulamalarını kullanan oldukça fazla kullanıcı var. Maalesef kullanıcıların bu sorundan etkilenmemek için yapabileceği bir şey yok. Bu uygulamaları kullanan iOS kullanıcılarının ise endişelenmesine gerek yok. 

Facebook ile Paylaşılan Veriler

Bu uygulamaların açıldığı andan itibaren paylaştığı veriler arasında uygulama adı, uygulamayı kullanma süresi, uygulamayı açıp kapatma sayısı gibi bilgiler yer alıyor. Bu uygulama seyahat uygulaması ise aradıkları uçuş hedefleri, uçuş bilgileri, seyahat tarihleri ve kaç kişilik bilet aradığına dair ayrıntılı bilgiler Facebook ile otomatik olarak paylaşılıyor. 

Android Uygulamaları Kullanıcı Bilgilerini İzinsiz Şekilde Facebook ile Paylaşıyor 3 PCH

Aslında bu sorun Facebook API’den kaynaklanıyor ve geliştiricilerin bundan haberi var. Facebook geliştirici formunda geliştiriciler bu durumdan ne kadar şikayetçi olsa da Facebook bir çözüm getirmedi. Üstelik hukuki açıdan sorumlu olan Facebook değil uygulama geliştiricisi. Bu yüzden dava açıldığı takdirde cezayı geliştirici firmanın ödemesi gerekiyor. Bu yüzden Facebook’un bu sorunu hızlı bir şekilde halletmesi gerekiyor. 

Sizce Facebook bu hatayı neden düzeltmiyor? Fikirlerinizi yorumlarda belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler