Cumartesi, Nisan 27, 2024

Android Kullanıcıları Virüs Tehlikesi Altında

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya genelinde çok fazla kullanıcısı bulunduğu için midir bilmiyoruz ama yine can sıkıcı bir virüs doğmuş. Xavier isimli virüsümüz 2 yıl önce çıkmış fakat şimdi aktifliğini göstermekte. Uygulamalara bulaşarak banka hesabı ve benzeri kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışan Xavier virüsü büyük bir sıkıntı olacak!

neden android yazi 6 e1497843885835

800’ü aşkın uygulamaya bulaşmış olan Xavier virüsü ağırlıklı olarak ücretsiz uygulamalara, dahası içeriği daha çok internetle ve online-marketing ile alakalı olan uygulamalara bulaşmış durumda. Günümüz itibariyle “evrim geçirmiş” olan Xavier virüsü, kullanıcının e-posta hesabı, telefon numarası, adresi, kişileri ve çok daha fazlası olmak üzere kişisel verilere erişim sağlamak üzere değiştirilmiş ve güçlendirilmiş. Hele ki telefondan sık online alışveriş sitelerine girip, uygulamalarını kullanıyorsanız kredi kartı bilgilerinize kadar erişebilme olanağı bulunuyor.

Virüsün yaygın olarak görüldüğü ülkeler ise Güneydoğu Asya ülkeleri, Vietnam, Filipinler ve Endonezya olarak açıklandı. Google Play uygulamalarına da bulaşmış olması Android‘in ne kadar güvenli olup olmadığı sorununu gündeme getiriyor. Google Play’de bulunan güvenlik uygulamalarının herhangi bir faydası yok hatta virüsü daha kötü hale getirme imkanları bulunuyor.

Bizim tavsiyemiz, varsa kredi kartınızı hesaplarınızdan kaldırın ve bir süre online alışveriş yapmayın.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler