Perşembe, Nisan 25, 2024

Blockly 1.0 Mobil Platformlar İçin Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayarda oyun oynarken, Facebook’ta gezerken hatta burada haber okurken bile arkada kodlar çalışmakta ve görselliği gözler önüne sermekte. Blockly projesi de uygulama yazmayı kolaylaştırmak için başlatılmış bir proje. Aslında Blockly projesi bundan birkaç yıl önce çıkarılmış bir proje, ama artık Blockly 1.0 mobil platformlarda da uygulama yazılabilecek.

blocky 1 0

Google tarafından bizzat desteklenen Blockly aslında bir mobil kod kütüphanesi denebilir. Yap-boz yapar gibi uygulama yapabilirsiniz. İçerikler, içerikleri bağlamak için bağlaçlar ve gerektiğinde tekrar eden kodları sürükle-bırak yöntemiyle kolayca hazırlayabilir, gerek kendiniz, gerek web siteniz için el emeği kendi uygulamanızı yapabilirsiniz.

Tabii “buradaki kodlar bana göre yetersiz, ben kendim yazacağım” diyenler için kendinizin de kod ekleyebileceği bölüm ve kutucuklar unutulmamış. Az biraz ingilizce bilginiz varsa Blockly uygulaması sizin için en kolay alternatif olacaktır. Blockly web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Henüz Android ve iOS uygulamaları Türkiye için sunulmasa da Android için APK dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler