Çarşamba, Nisan 24, 2024

AOC G2460PQU Gaming Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli hocalar bir ürün inceleme yazısı ile yeniden birlikteyiz. Bu inceleme yazımızın konuğu AOC‘nin oyunculara özel tasarladığı, geniş ekranlı fiyat/performans ürünü AOC G2460PQU model Gaming monitörü olacak.

Son dönemde ürettiği birbirinden kaliteli ve performanslı ekranları ile ülkemizde ciddi bir satış başarısı elde eden AOC, bakalım bu modelinde kullanıcılara neler sunuyor?

Tasarım

Monitörümüzün tasarımından başlayacak olursak; siyah yoğun renk ile tasarlanmış 24″ bir panel karşımıza çıkıyor. Alt çerçevenin ise kırmızı renkli dizayn edildiğini görüyoruz. Günümüz oyun donanımının simge rengi olan kırmızı, hem monitörün hakkında bizlere bilgi veriyor hem de şık görüntüsüne estetik bir hava katıyor.

AOC G2460PQU Oyuncu Monitoru incelemesi 004

Tasarım anlamında dikkatimizi en çok çeken şey monitörün sahip olduğu stant. Oldukça ergonomik bir şekle sahip stant ile monitörümüze eğim, yükseklik ve pivot verebiliyoruz. Böylelikle yazılım ve kodlama amaçlı kullanımlarda da monitör dik bir konuma getirilerek oldukça verimli çalışmalar elde edebiliyoruz. 

Monitörün arka kısmında ise yine biz kablo savar kişiler için geliştirilmiş bir kanca görüyoruz. Bu kanca ile monitöre giden kabloları bir arada tutuyor ve masa üzerinde daha ferah bir çalışma alanı oluşturabiliyoruz. Monitörümüzün hemen sağ kenarında ise bizleri 2 adet USB 2.0 yuvası karşılıyor. Yine sağ arka panelde güç girişi, 2 adet USB 2.0 yuvası ve ekran bağlantı noktası bulunuyor.

AOC G2460PQU Oyuncu Monitoru incelemesi 012

Üzerinde 2 adet dahili hoparlörü de bulunan monitörümüzün hem ses girişi hem de ses çıkış kanalı bulunyor. Aynı zamanda birer adet HDMI, VGA ve DVI girişleri de mevcut. Son olarak monitörümüzün toplam ağırlığı 6 kilogramdan biraz fazla. 

AOC G2460PQU Oyuncu Monitoru incelemesi 018

Performans

Geldik monitörümüzün sunduğu performansa. AOC Gaming temelli ürettiği bu monitörde gölgelenme ile hayalet etkisini düşürmek ve daha seri görüntüler alabilmek adına 1 MS tepkime süreli ve 144 Hz frekanslı bir panel kullanmış. Panel teknolojisine baktığımızda ise karşımıza TFT  Active Matrix LCD çıkıyor.

Bu teknoloji ve değerler ile oldukça net ve pürüzsüz bir görüntüleme deneyimi elde ettiğimiz monitörümüz adının hakkını veriyor.

AOC monitörüne dahil ettiği birbirinden farklı 7 ekran görüntüleme modu ile hem seyir hem oyun zevkini farklı bir boyuta taşıyor. Monitör 350cd/m2 değerinde parlaklık ve 80M:1 kontrast oranı sunuyor. Maksimum 1920x1080p çözünürlükte görüntü alabildiğimiz ekranın toplam renk derinliği ise 16,7 milyon. Bu arada harici USB bağlantıları ile ekranımızı multimedya aracı olarak kullanabildiğimizi belirtelim.

AOC G2460PQU Oyuncu Monitoru incelemesi 021

Monitörümüzün teknik özelliklerini bitirirken güç tüketim değerinin 33W olduğunu ve bekleme modunda bu tüketimin <5W seviyesine çekildiğini ekleyelim. 100×100 VESA uyumlu olan monitörümüz duvara da sabitlenebiliyor. Oldukça zengin bir kutu içeriğine sahip monitörümüz VGA, DVI, ses ve USB kablolarını ürün kutusunda bulunduruyor.

AOC G2460PQU Oyuncu Monitoru incelemesi 007

AOC G2460PQU Oyuncu Monitoru incelemesi 011

AOC G2460PQU Oyuncu Monitoru incelemesi 009

AOC G2460PQU Oyuncu Monitoru incelemesi 008

Genel olarak baktığımızda gerek sunduğu performans gerekse uygun fiyatı ile günümüz oyuncu monitörleri arasında fiyat/performans ürünü olarak öne çıkan monitörümüz hem oyun hem genel kullanımda yolda bırakmayacak bir seviyede. Özellikle 1080p çözünürlüğün tüm oyunlarda standart hale gelmesi ve 4K’nın henüz yaygınlaşmaması biz tüketicileri FHD monitörlere yöneltiyor. Bu bağlamda AOC G2460PQU tercih edilesi bir monitör olacaktır. 

Yeni bir incelemede görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler