Cuma, Nisan 26, 2024

Cooler Master MasterPulse MH320 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli hocalar. Yeni bir inceleme yazısı ile yeniden birlikteyiz. Bu inceleme yazımızda Master Pulse serisinin kırpılmış hali olan, BASS FX’den arındırılmış Cooler Master MasterPulse MH320 oyuncu kulaklığını inceleyeceğiz. Son zamanlarda piyasaya sunulan farklı kulaklıklar ile birlikte fiyat/performans ürünü olarak aramıza katılan kulaklığımızın incelemesine geçiş yapalım.

Tasarım

Ürünün tasarımı ile başlayacak olursak kulaklığımız oldukça sade ve tamamen siyah bir renk ile dizayn edilmiş. Malzeme olarak ise çelik alaşım ve plastik materyaller kullanılan kulaklığımız oldukça sağlam görünüyor. Konfor ve işlevsellik açısından ise özellikle kafa bandının ayarlanabilir olması, kafa boyutunun büyük ya da ufak olmasının dezavantajlarından bizleri koruyor.

Yukarı-aşağı iyi bir şekilde hareket eden ve esneyen geniş bant başınız ile tam uyum sağlayarak kafanıza tam oturuyor. Kafa bandında PU deri ve köpük minder malzemeleri kullanılmış bu yüzden kafa bandının rahatlığını ve konforunu başınızda hissedebiliyorsunuz.

cooler master mh320

cooler master mh320 003

Bandın hemen üzerinde ise çelik alaşım köprü bulunuyor. Çelik köprü ile kişiye göre olumsuz değerlendirilebilecek bir detay bulunuyor. Kulaklık takılıyken herhangi birinin çelik köprüye tıklatması durumunda kafanızda gittikçe azalan bir çınlama hissediyorsunuz. Eğer şakacı arkadaşlarınız varsa bu detay sizi olumsuz etkileyebilir.

cooler master mh320 007

PU deri ve köpük minderi kulak yastığında da kullanan Cooler Master oldukça güçlü bir ses yalıtımı sunuyor. Özellikle kulaklık takılıyken konuştuğunuzda kendi sesinizi duymakta güçlük çekebilirsiniz. Yalıtımın iyi olması dışarıdan gelecek olan gürültüyü de minimuma indirdiği için oyun oynarken güçlü bir ses deneyimi elde ediyorsunuz. Özellikle Counter Strike, PUBG gibi oyunlarda ses kasarken farkı hissedebiliyorsunuz. Her ne kadar kulaklık Stereo olsa da çevreden gelen tüm sesleri net ve nokta atışı şekilde algılayabiliyorsunuz. Bu açıdan kulaklığın sunduğu ambiyans müthiş.

cooler master mh320 012

Kulaklığımızın bir diğer önemli parçası mikrofona değinelim. Mikrofonun şüphesiz en güzel özelliği her yöne rahatlıkla çevrilebilir olması. Böylelikle mikrofonun ağzımıza ne kadar yakın olacağını ayarlayabiliyor ve sesimizi rahatlıkla karşıya iletebiliyoruz. Özellikle sabit mikrofonlu kulaklıklarda karşılaşılan mikrofona uzak kalma, sesin yakalanamaması sorunları bu kulaklıkta bulunmuyor. 

cooler master mh320 004

Kulaklık uzun kullanımda da sıkıntı çıkarmıyor, rahatlıktan ödün vermeden saatlerce kullanabiliyorsunuz. Ancak kulaklık ile ilgili gördüğümüz bir olumsuz yön, kulak pedlerinin hareket etmemesi oldu.

Özellikle dinlenmek için ara verdiğimizde kulaklığı bir çoğumuz kulaklarımızdan boynumuza indirir ve orada bekletiriz. Ancak bu kulaklıkta bunu yaptığımızda çene altına denk gelen pedler boğazımıza hafif bir baskı uyguluyor ve boynumuzu döndürme ve nefes alma hareketlerinde pürüzler çıkartabiliyor. Pedlerin oynar başlıklı olmasını beklerdik.

cooler master mh320 008

Teknik Özellikler

Kulaklığımızın teknik verilerine baktığımızda 40mm sürücü çapı, 20-20,000Hz frekans ve 32 ohm empedans değerlerini görüyoruz. Stereo (2) kanal ses desteği ile gelen kulaklığın mikrofon tarafında ise 10-10,000Hz frekans sunuyor. Aynı zamanda kulaklığın hassasiyet aralığı 120 dB ± 3dB/-34 ± 3dB.

cooler master mh320 013

Kulaklık Master Pulse serisinde olduğu gibi üzerinde bir ses kontrolcüsü bulunduruyor. Orta kısımda Cooler Master logosu gördüğümüz kontrolcü ses arttır/azalt diski ile mikrofonu açıp kapatmaya yarayan anahtar bulunduruyor.

cooler master mh320 009

cooler master mh320 010

Bağlantı arayüzüne baktığımızda ise 3.5mm altın kaplama kulaklık ve mikrofon jackı görüyoruz. Bilgisayarımızın kulaklık ve mikrofon girişlerine bağlayarak çalıştırdığımız kulaklığımız her hangi bir sürücü gerektirmiyor. Son olarak 325 gram ağırlık ile 100mW girişe sahip kulaklığımızın kablo uzunluğu 2.1 metre.

İncelememizi burada noktalarken ürün ile ilgili daha fazla bilgiye ve performans testine aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir ve kulaklık hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Cooler Master MasterPulse MH320 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler