Cuma, Nisan 26, 2024

MSI X299 SLI Plus Anakart İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli hocalar. Bir inceleme yazısı ile yeniden sizlerleyiz. Bu inceleme yazımızın konuğu özellikle iş istasyonları için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz MSI X299 SLI Plus anakart olacak. Bakalım anakartımız tasarım ve performans açısından bizlere neler sunuyor.

Tasarım

Piyasaya sunduğu sistem parçalarını incelediğimiz zaman gerek anakart gerek ekran kartlarında oldukça kaslı ve yakışıklı ürünler tasarlayan MSI aynı tasarım dilini bu anakartta da kullanmış. Siyah ve gri ağırlıklı sade tasarım dilini heybetli ve şık görünen devreler ile süsleyen MSI, anakartın üzerine serpiştirdiği çeşitli yazılar ile bu tasarımı desteklemiş.

msi x299 sli plus 001

Kartın bir dikkat çekici detayı da iki parçada kullandığı mavi-yeşil harmanlı bir aydınlatma. Kartın haricen RGB desteği de bulunuyor. 30.5 cm x 24.3 cm boyutlarına sahip anakartın desteklediği kasa tipi ise ATX.

msi x299 sli plus 005

Performans

Anakartın sunduğu performansa değinecek olursak iş istasyonuna özel tasarlanması sebebiyle oldukça üst düzey performans sunduğunu belirtebiliriz. Önceki nesilde kullanılan LGA1151 soket tipinden sıyrılarak yeni bir soket tipine geçen kartın üzerinde LGA2066 soket bulunuyor. Haliyle Intel’in üst düzey işlemci ailesi olan X serisine destek sunuyor.

msi x299 sli plus 004

Kartımızın üzerinde 8 adet DDR4 slotu bulunuyor. Maksimum 4266Mhz hızında RAM destekleyen slotların toplam kaldırabileceği RAM miktarı ise 128 GB. Üzerinde 8 adet SATA6, 2 adet M.2 SSD yuvası bulunan kart aynı zamanda SSD soğutmasına da sahip. 

msi x299 sli plus 008

Çoklu GPU kanadına ise NVIDIA® SLI™ ve AMD® CrossFire™ teknolojilerini barındıran anakart, ekran kartı slotlarını alüminyum ile güçlendirerek esnemeleri minimuma indirgerken dayanıklılığı da arttırmış. Anakartın VR-Ready desteği sunduğunu da belirtelim.

Kartın üzerine yer alan 7 Segment Display ise hata kodlarına çabucak ulaşabilmek ve gerekli çözümü uygulayabilmek adına güzel bir detay olmuş. Zira bazı bağlantı hatalarında çalışmayan parçanın ne olduğunu anlayabilmek için dakikalarca uğraştığımız oluyor. Bu ekran ile bu sorunu aşabiliyoruz. Ayrıca anakartın sunduğu bir başka güzel özellikte üzerine takılan tüm fanlı parçaların fan ayarlarının manuel olarak yapılabiliyor olması. 

msi x299 sli plus 003

Ses olayına baktığımızda ise Audio Boost IV teknolojisi ile karşılaşıyoruz. Kısaca değinecek olursak standart anakartların sunduğu ses sağlamasını bir tık öne çıkaran bu özellik, sağ ve sol sesleri farklı iki katman halinde tek bir katmanda birleştiriyor ve 610 ohm empedansa kadar destek sunabiliyor. 

msi x299 sli plus 007

Kartın çıkış kanallarında ise 4 adet USB 3.1, 4 adet USB 2.0 ve birer adet USB 3.1 A ve C tipi yuvalar bulunuyor. Ayrıca çift LAN desteği sunan kartımızın soğutma kanadında sıvı ve havalı soğutma desteği de mevcut. 

msi x299 sli plus 022

İncelememizi noktalarken kartın özellikle grafik, video vb. çalışma alanlarına özel olarak tasarlandığını ve bir iş istasyonu temelli geliştirildiğini belirtelim. Kart hakkında daha fazla bilgiye, hava ve sıvı soğutmalı ısı performansına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere hocalar, hoşça kalın!

MSI X299 SLI PLUS İnceleme Videosu

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler