Perşembe, Nisan 25, 2024

ASUS GTX 1070 Ti ROG Strix İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli hocalar. Bu yazımızda Asus GTX 1070Ti ROG Strix  ekran kartını inceleyeceğiz.  Sıralama olarak GTX 1080 ile GTX 1070 arasına yerleşen Ti modeli performans açısından neler sunuyor gelin hep beraber bakalım.

Tasarım

Kartımız ROG Strix‘in alışıldık tasarım çizgilerine sadık kalarak hazırlanmış. Oldukça ağır ve büyük olan kartın üzerinde 3 adet soğutma fanı bulunuyor. Soğutma performansı için orta kısımda kullanılan radyatör ise oldukça verimli sonuçlar doğuracak şekilde tasarlanmış.

Kartın ağır olmasının sebebi ise hem kullanılan malzemenin plastik olmayışı hem de radyatörün büyük olması gösterilebilir. Bu yüzden kartı kullanacak okuyucularımıza tavsiyemiz kasalarının braketinin sağlam olmasına dikkat etmeleri ve montajda kartı iyi sabitlemeleri olacaktır.

asus rog strix gtx 1070 ti incelemesi 003

asus rog strix gtx 1070 ti incelemesi 005

Konu ROG Strix olunca akıllara aydınlatma ve dolayısıyla Asus Aura Sync konusu geliyor. Kartımıza oldukça başarılı şekilde entegre edilen bu sistem ile hem kartın arkasında buluna ROG logosunu hem de kenarlarını Asus’un sağladığı GPU Tweak yazılımı ile istediğimiz şekilde özelleştirebiliyoruz. 

asus rog strix gtx 1070 ti incelemesi 015

Performans

Tasarım kısmını bitirdikten sonra kartın sunduğu performansa değinelim. Kartımız 8 GB GDDR5 video belleğine ve 256 Bit bellek arabirimine ve 2432 CUDA çekirdeğine sahip. Frekans bazında ise 1607 Mhz çekirdek hızı ve 8008 Mhz bellek hızına sahip. Oldukça iyi değerlere sahip kartımız yazının başında da söylediğimiz gibi sıralama olarak GTX 1080 ile GTX 1070 arasında bir konumda bulunuyor.

asus rog strix gtx 1070 ti incelemesi 009

Özellikle 1080p ve 2K çözünürlüklerin üstesinden rahatça gelebilecek bir performansa sahip kartımız 4K düzeyde de oldukça iyi işler çıkartıyor. Kartın verebileceği maksimum çözünürlük ise 7680×4320 piksel.

Ayrıca overclock ile performansının GTX 1080 seviyelerine çıkartılabileceğini belirtelim. Güç tüketimi tarafında ise kartımız 225 Watt TDP değerine ve 8-pin girişe sahip. Son olarak kartımızın üzerinde 2 adet HDMI, 1 adet DVI ve 2 adet DisplayPort giriş bulunuyor.

asus rog strix gtx 1070 ti incelemesi 006

Kartımızın incelemesini bitirirken toparlayacak olursak bu kart üst segment hatta üst orta segmentin üyesi diyebiliriz. Sunduğu performans ve tasarımın hakkını oldukça iyi şekilde verebilecek kartın ortalama Türkiye fiyatı ise 2650 Türk Lirası. ASUS GTX 1070 Ti ROG Strix ekran kartı incelemesini videolu olarak değinmek isterseniz, aşağıdaki videodan tüm detaylara ve FPS test sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

ASUS ROG Strix GTX 1070 Ti İnceleme Videosu

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler