Cumartesi, Nisan 20, 2024

Apex Legends 50 Milyon Oyuncuya Ulaştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz ay çıkışını gerçekleştiren ve ilk iki hafta içerisinde 25 milyon oyuncuya ulaşan Apex Legend, bu ay itibari ile 50 milyon oyuncu barajını aştı.

Apex Legends, Battle Royal türündeki ilk oyun değil. Ancak EA tarafından dağıtımı yapılan oyun, çıkışıyla birlikte deyim yerindeyse listeleri silip süpürdü. İlk haftasında 25 milyon oyuncuya ulaşan oyun, ilk ayın sonunda rakamı ikiye katladı.

apex legends 50 milyon oyuncuya ulaştı 2

PUBG ile başlayan hayatta kalma türü oyunları, sağlam bir yapım olduğu taktirde sevilerek oynanıyor. Bu bağlamda PUBG, ücretli olmasına rağmen uzun süre listelerin tepesinde yer almıştı. Ancak ücretsiz olarak sunulan Fortnite, PUBG’yi tahtından etti.

Şimdi ise devran döndü zira Apex Legends’de Fortnite’ı tahtından etmiş vaziyette. Elbette üç oyuna da farklı platformlarda erişilebiliyor dolayısı ile anlık oyuncu sayısı hakkında net bir bilgi yok ancak Apex, Twitch platformunda da açık ara önde seyrediyor.

Bir diğer bilgi, Apex Legends’in ulaştığı 50 milyon oyuncuya Fortnite, dört ay sonunda ulaşılabilmişti. Dolayısı ile EA, Apex Legends ile ciddi bir başarı yakalamış durumda. Eğer oyun, popülerliğini sürdürecek etkinliklerle devam ettirilir ve oyun içi satın alımların cılkı çıkarılmazsa, daha iyi yerlere gelebilir.

apex legends 50 milyon oyuncuya ulaştı 1

Ayrıca Apex Legends için rekabetteki kritik nokta 200 milyon oyuncu barajı. Bu sayıya ulaşana kadar Fortnite, liderliğini sürdürmeye devam edecek görünüyor. PUBG tarafında ise Mobil alan güçlü iken PC tarafında ağır ağır ilerleyen bir oyuncu kaybı mevcut.

Elbette bu durumun en temel sebebi oyunun ücretli olması. Yakın zamanda ücretsiz bir PUBG Lite sürümü duyurulmuştu ancak kesin bir çıkış tarihi verilmemişti. Dolayısı ile PUBG, rekabete dahil olmak istiyorsa tüm oyunu ücretsiz yapmalı ve hile sorunlarına acil çözümler bulmalı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler