Cumartesi, Nisan 27, 2024

NVIDIA G-Sync Desteği Üç Monitör İle Genişledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda NVIDIA’nın Adaptive Sync ve FreeSync monitörler için vereceği G-Sync desteği yavaş yavaş ilerlemeye başladı. Bugün itibari ile G-Sync destekli monitör listesine üç yeni monitör daha eklendi.

NVIDIA, ekran kartı ile monitörün uyumlu çalışmasını sağlayan ve görüntü performansını olumlu etkileyen G-Sync teknolojisini uyumlu tüm monitörlere getireceğini duyurmuştu.

NVIDIA G Sync Desteği Üç Monitör İle Genişledi 1

NVIDIA, duyuru ile birlikte test edilen 400 monitör içerisinde sadece 12 tanesinin G-Sync standartlarını karşıladığını belirtmişti. Şimdi ise yayınlanan 12 monitörlük listeye üç yeni ekran daha dahil edildi. Bu monitörler:

  • BenQ XL2540-B / ZOWIE XL LCD
  • Acer XF250Q
  • Acer ED273 A

NVIDIA’nın uyguladığı G-Sync uyumluluğu testleri, elbette detayları ile bilinmiyor. Ancak NVIDIA, test ettiği monitörlerin VESA Adaptive Sync özelliğine vurgu yapıyor. Ayrıca NVIDIA, G-Sync uyumluluğu verdiği monitörlerde orijinal G-Sycn performansını garanti ediyor.

Esasen bu testlerin dışında G-Sync özelliği Adaptive Sync ve FreeSync destekli birçok modelde çalışabiliyor. Ancak alınan performansta kayıplar gözlemlenebiliyor. Dolayısı ile liste, NVIDIA tarafından resmi olarak açıklanan ürünlerden oluşmakta. Hali hazırda Adaptive Sync destekli monitörünüz varsa, G-Sycn özelliğini deneyimleyebilirsiniz.

NVIDIA G Sync Desteği Üç Monitör İle Genişledi 2

Öte yandan Adaptive Sync destekli G-Sync özelliği, yalnızca Pascal ve Turing mimarili ekran kartlarda çalışacak. Dolayısı ile ekran kartınızın 1000 ya da 2000 serisi olması gerekiyor. 900 serisi kartlarda destek ne yazık ki sunulmuyor.

NVIDIA’nın uygunluk verdiği G-Sycn monitör listesi, şu an itibari ile 15 monitörü kapsasa da, ilerleyen dönemde bu sayının artacağından şüphe yok. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler