Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple‘ın planlarına aşina olan bir takım kişinin Bloomberg ekibine verdiği demece göre şirket, 9 Mart’ta bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor olabilir. Apple’ın bu etkinlikte 5G bağlantı teknolojisine sahip bir iPhone SE modelinin yanı sıra yenilenmiş bir iPad Air ve muhtemelen yeni nesil Apple Silicon işlemcilere sahip Mac mini de dahil olmak üzere yeni nesil donanımlar tanıtması bekleniyor.
Ayrıca şirketin iOS 15.4’ü Mart ayının ilk yarısında herkese açık olarak yayınlamayı hedeflediği de iddia ediliyor. iOS 15.4 (şu anda genel beta sürümünde) beraberinde maske ile Face ID açma, Evrensel Kontrol ve bir çok yeni emojiyi getiriyor.
Mart etkinliğinde iPhone SE’nin yeni versiyonu da bekleniyor; A15 Bionic yonga seti, güçlendirilmiş kameralar, 5G bağlantı desteği. Ayrıca 10.9 inçlik ekrana sahip yenilenmiş bir iPad, M1 Pro ve M1 Max işlemcilere sahip Mac mini, M2 olması tahmin edilen yeni bir işlemci de beklentilerin arasında.