Cuma, Mart 29, 2024

Otomotiv Şirketi Geely, Meizu’yu Satın Alabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lotus, Volvo ve Polestar gibi markaları bünyesinde barındıran Çin merkezli otomotiv şirketi Geely, artık cep telefonu pazarına girmek üzere. Çinli bir web sitesi 36Krypton tarafından yayımlanan raporlara göre holdingin yaklaşık 20 senedir piyasada varlığını sürdüren ancak son zamanlarda pek popüler olmayan akıllı telefon şirketi Meizu’yu satın almayı planladığını iddia ediyor. Durum tespiti hali hazırda devam ediyor ve Geely ilk akıllı telefonlarını 2023 yılında piyasaya sürmeyi bekliyor.

Şirket 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptı bile

Geely, bir süredir mobil pazarını gözetliyor ve Xingji Times bu konuda araştırmak yapmak için vakitlerini bile ayırdılar. Kaynak, Geely’nin bu yeni girişime, potansiyel Meizu satın alma maliyetleri hariç olmak üzere, şimdiden yaklaşık 10 milyar CNY (1,5 milyar dolar) yatırım yaptığını açıkladı. Geely Holding Group Yönetim Kurulu Başkanı Li Shufu, cep telefonunun kullanıcıların teknolojiyi güvenilir olduğu anda deneyimlemelerini sağlayan yazılım inovasyonunun aracı olduğunu ve aynısını otomotiv pazarına da yapmak istediğini söyleyen 36Krypton’dan alıntı yaptı.

Meizu şu an yılda 1 milyon birimin altında sevkiyat gerçekleştiriyor.

meizu geely
Otomotiv Şirketi Geely, Meizu'yu Satın Alabilir! 2

Geely halen daha akılı telefon üretmek için bir ortak bulmaya çalışıyor ve muhtemelen bu konuda nihai seçim Foxconn olacak. Tüm Ar-Ge süreci şirket içerisinde ele alınacak bu da otomotiv üreticisinin satın alma ihtiyacı olduğu açıklıyor. Şu anda Meizu yılda 1 milyon birimin altında sevkiyatlar yapıyor ve bu, birkaç yıl önceki 20 milyon birim zirve satışa yakın bile değil. Meizu’nun önünde duran ana konular OIS modüllerinin sınırlı üretim kapasitesi ve başarısız pazarlama kampanyaları.

Örnek vermem gerekirse Meizu 18 Mart 2021’de temiz işletim sistemi, önceden yüklenmiş uygulama ve reklam olmadan piyasaya sürüldü ancak hiçbir zaman yerel tüketicileri etkilemeyi başaramadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler