Cumartesi, Nisan 20, 2024

Apple AirPods satışa çıktı peki ya eşini kaybedersek ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple AirPods olarak duyurulan yeni nesil kulaklıklar geçtiğimiz günlerde resmen satışa çıktı. Kullanıcılar AirPods‘u incelerken, kaybettiklerinde ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladılar. Zira kulaklık küçük olduğu kadar kablosuz oluşu ile “tam kaybolmalık” sıfatında yer alıyor.

Apple AirPods kulaklıklar şuanda çift olarak ABD’de 159 dolardan satışa çıkartıldı. Türkiye fiyatı da KDV dahil 799 TL ve civarında olacağı söyleniyor. Şimdi buradaki en büyük sorun ise birbiri ile bağımsız olan bu kulaklıkların kaybolduğunda ne olacağıydı. Zira yazılım olarak kaybolan kulaklığın yeri tespit edilemediği için, kullanıcılar kaybettiğinde bir çift daha satın alması gerekecek.

apple airpods
Çünkü kulaklıklar tek olarak satılmadığı gibi, Apple kayıpların önüne geçmek için ufak bir plan oluşturdu. Apple Insider’da yer alan bilgiye göre, kaybedilen AirPods‘lar için bir seferlik kayıp telafi uygulaması yapılacak. Bunun için de kullanıcılar çiftine 69 dolar ödemesi gerekecek. Şuanda sadece ABD için geçerli olan bu uygulama, kısa süre içerisinde dünya genelindeki Apple Store’lar için de geçerli olması bekleniyor.

Zira ben bu kulaklığı 799 TL vererek satın alacak olsam, ya ip geçirir boynumda taşırdım, ya da anahtarlık yapar cebimde taşırdım. Eğer şu sıralar AirPods satın almayı düşünüyorsanız aklınızın bir karış havada olmadığından emin olmanızı tavsiye ederiz.

apple airpods 002
Kırılma, darbe veya herhangi bir nedenden dolayı kapasite kaybı yaşayan AirPods‘lar içinde yenileme ücreti 49 dolar olarak belirlenmiş durumda. Eğer cihaz garanti kapsamı dışında kalırsa 69 dolara tamir edilebilecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler