Cuma, Nisan 19, 2024

Apple Alternatifi, Oppo Watch Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Görüntüsüyle, tanıtımıyla “hık” diyerek Apple beyciğimizin burnundan düşen Oppo Watch, nihayet şirket tarafından görücüye gösterildi. Gerek şekli ile gerekse şemali ile Apple Watch’u bizlere andırıyor. Saat, Apple Watch’a son derece benziyor – sadece kavisli camı ve kare şeklindeki ekranı değil, aynı zamanda entegre kayışları ve siyah ağır sistem arayüzü ile de benziyor. Bununla birlikte, 4.5 mm kalınlığındaki alüminyum çerçevesi oldukça ince görünüyor.

46mm saat, 1.91 inç OLED ekrana ve 402×473 ekran çözünürlüğüne sahip. Fitness takibi, müzik çalma, kalp atış hızı takibi ve benzeri tipik akıllı saat işlevlerini yerine getiriyor ve Oppo, saatin 50 metreye kadar suya dayanıklı olduğunu bizlere söylüyor. Bunlar yetmezmiş gibi saatte eSIM teknolojisi yer alıyor.

007
Apple Alternatifi, Oppo Watch Tanıtıldı! 2

Oppo abimiz, saatin içerisinde şirketin akıllı telefonlarında kullandığına benzer bir VOOC hızlı şarj teknolojisinin olduğunu söylüyor. Saatin şarjda 40 saatlik düzenli kullanım için iyi olduğu söyleniyor ve görünüşe göre bildirimler etkinken 21 güne kadar sürebilen bir güç tasarrufu modu var.

VOOC ile Oppo, saatin sadece 15 dakika içinde yüzde 46’lık bir dolum alacağını ve tamamen doldurulması için 75 dakika süreceğini iddia ediyor.

Oppo, saatin yazılım kısmında “ColorOS Watch” ismini verdiği Android altyapısına sahip bir sistem olduğunu fakat WearOS’i kullanmadığını söylüyor. Cihazın fiyatı 215 Amerikan Doları civarlarında olacak ve 24 Mart itibari ile ilk olarak Çin’de satışa başlayacak. Avrupa için henüz bir tarih belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler