Cuma, Mart 29, 2024

Realme, Akıllı Bileklik Sektörüne Giriş Yapıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gelişen teknoloji dünyası ile büyük teknoloji markaları artık her şeyimizi akıllı yapmak için bir yarış içerisinde koşturuyorlar. Çoğalmaya başlayan bir diğer akıllı teknoloji ise Akıllı Bileklikler.

Son zamanlarda ülkemize giriş yapan Realme markası da bu sektörden ekmeğini yemek için yola koyuldu ve realme Band ismini verdiği akıllı bilekliğini resmen tanıttı.

Huawei ve Xiaomi gibi devlerin sahip olduğu akıllı bilekliklere rakip olmaya gelen realme Band akıllı bilekliğin özelliklerine ve fiyatına bu makalemizde deyineceğiz.

Realme dendiği zaman akıllara ilk olarak düşük fiyata en iyi teknolojiyi ve kaliteyi sunması geliyor. Şirketin yepyeni akıllı bilekliğinin özellikleri ise artık belirlendi.

Realme Band akilli bileklik ozellikleri 01
Realme, Akıllı Bileklik Sektörüne Giriş Yapıyor! 3

Tam anlamı ile şık ve kompakt tasarma sahip olan bileklikte dikkatleri çeken ilk şey ise ağırlığı: kendisi kuş tüyü kadar hafif.

Cihazın en çok merak edilen özelliğine; ekrana gelecek olursak, realme Band akıllı bilekliğinde 80×160 piksel çözünürlüğe sahip 0.96 inçlik renkli bir ekran bizlere geliyor. Bilekliğin ekranına toplam 64 harf sığabiliyor ve aynı zamanda bildirimlerinizi de anında bileğinize gönderebiliyor.

Bilekliği kontrol etmek için şirketin LinkSmart olarak isimlendirdiği bir aplikasyonu cihazlarınıza kurmanız gerekiyor. Aplikasyonu telefonlarınıza veya tabletlerinize kurduktan sonra sık sık kullandığınız Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, Twitter hatta ve hatta TikTok gibi çoğu sosyal medya uygulamasının gönderdiği bildirimleri bilekliğin ekranından öğrenebilirsiniz.

Ekran

Bileklik diyerek geçmemek gerek cihazın ekranında korumalı bir cam ve cihazın kendisinde IP68 sertifikası bulunuyor. Bu da demek oluyor ki cihazı suya daldırsanız bile hiç bir şekilde su sızmayacak (ama yine de suyunu çıkarmamak lazım)

Realme Band akilli bileklik ozellikleri 02
Realme, Akıllı Bileklik Sektörüne Giriş Yapıyor! 4

Pil

Pil konusuna gelecek olursak bileklik kullanıcıların yüzünü güldürecek bir pil performansı ile geliyor. Cihazda kalp atış hızınızı izleyebilmek için özel bir sensör konumlandırılmış haldeyken bile bilekliğin tam dolu şarjı ile 10 gün boyunca kullanım yapabiliyorsunuz.

Sunduğu özellikler

Realme Band, kalp atış hızınızı izlemenin yanı sıra, uykunuzu takip edebiliyor, attığınız adımları sayabiliyor, içtiğiniz su sayınızı takip ediyor. Kısacası bir çok sportif işlevleri takip edebilme kabiliyetine sahip.

Ne zaman satışa çıkıyor, fiyatı ne kadar?

9 Mart itibari ile piyasada satışa çıkması planlanılan realme Band akıllı bileklik, üç farklı renk seçeneği ile karşımıza çıkacak; siyah, yeşil ve sarı. 16mm boyutlarına sahip olan bileklik yaklaşık 21 dolarlık bir fiyat etiketi ile bizlere ulaşması beklentiler arasında. Bu kadar özelliği bizlere sunan bir bileklik için 21 Dolar harika bir fiyat.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler