Cumartesi, Nisan 27, 2024

Apple Arcade Oyun Abonelik Sistemini Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın özel etkinliği kapsamında yeni bir oyun abonelik hizmeti duyurdu. Apple Arcade adı ile tanıtılan yeni hizmetten sadece iOS kullanıcıları faydalanabilecek.

Çevrimiçi yayıncılık trendi yükselirken büyük şirketlerin bu alanda yaptığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Daha önce Google Stadia ile çevrimiçi oyun platformunu duyduğumuz hizmetin bir benzerini Apple, Arcade adı ile kullanıcılarına sunuyor.

Sadece iOS, Apple TV ve Mac Cihazlar İçin

Apple’ın yeni oyun abonelik sistemi Arcade, tüm kullanıcılar için sunulmuyor. Platform yanlızca Apple ekosistemini oluşturan iOS cihazlara, Apple TV’lere ve Mac bilgisayarlara gelecek. Dolayısı ile alıştığımız bulut oyunculuk sistemlerinden farklı bir yapı sunuluyor.

Apple Arcade Oyun Abonelik Sistemini Tanıttı 1

Apple’ın verdiği bilgilere göre App Store üzerinde bulunan 300 binden fazla oyun, 1 milyardan fazla kişi tarafından indirilmiş ve oynanmış durumda. Apple, bu kullanıcıların bir kısmını Arcade platformuna çekerek 100 yeni ve özel oyunu onlara sunacak.

Oyunlar Apple Arcade’e Özel Oluyor

Öte yandan Apple, sisteminde bulunan oyunların hiçbiri farklı bir mobil platformda ya da başka oyun abonelik sistemlerinde bulunmayacak. Doğrudan App Store üzerinden indirilecek olan bu oyunlarda hiçbir şekilde reklam gösterilmeyecek.

Apple, Arcade platformu için aralarında SEGA ve Konami gibi büyük firmaların bulunduğu dokuzdan fazla şirketle anlaşma yapmış durumda. Şirketler, anlaşmaları gereği platforma özel oyunlar geliştirecek.

Son olarak Arcade hizmeti 150’den fazla ülkede kullanıma sunulacak. Ancak fiyatlandırma noktasında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler