Salı, Nisan 23, 2024

Apple, arızalı iPhone akıllı şarj kılıflarınızı ücretsiz değiştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, geçen yıl iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR telefonları için bazı fabrika çıkışı olarak hatalı kılıflar satıldığını söylemişti. Bu durumdan etkilenen kullanıcıların bazı şarj sorunları yaşaması üzerine Apple, bu kılıfları hiçbir bedel ödemeksizin yeni kılıflar ile değiştirmeyi kabul etti.

Peki kullanıcılar hangi sorunlar ile karşılaştı?

Bu hatalı kılıfların Ocak 2019 ve Ekim 2019 arasında üretildiğini söyleyen Apple, kılıfların herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturmadığını ve sadece düzgün çalışmayabileceğini ileri sürmekte. Samsung tarafında geçen yıllarda gerçekleşen Note 7 vakasından sonra böyle bir açıklama kullanıcıların yüreğine su serpti. Garanti kapsamında olan arıza belirtileri ise şöyle:

iphone xs smart battery case white hero Kılıfın telefonları hiç şarj etmemesi

Kılıfın aralıklı olarak şarj etmeyi kesmesi

Kılıfın kendini şarj etmemesi

Kılıfın sadece fişe takılı iken şarj etmesi

Bu sorunlardan muzdarip olan kullanıcılar en yakın Apple yetkili servisine gidip kılıflarını ücretsiz bir şekilde değiştirebilirler. Ancak unutmayın, Apple bu değiştirme programının kılıfın ilk  satışından sonra iki yıl boyunca kapsadığını belirtiyor. Akıllı şarj kılıfının standart garanti kapsamı maalesef uzamıyor ve değişim sadece ürünü orijinal olarak nereden satın aldıysanız o ülke ile sınırlı oluyor.

Akıllı şarj kılıfının satış fiyatı ve özellikleri

Telefonunuzun iPhone XS olması durumunda durumunda konuşma süresini 33 saat, iPhone XR olması durumunda 39 saate kadar arttırdığı belirtiliyor. Yeni akıllı kılıfların her birinde iki adet 1.430mAh pil hücresi bulunuyor. Birbirine bağlı bu iki pil hücresi daha yüksek bir voltajda çalışarak kullanıcıya daha iyi bir şarj performansı deneyimleme şansı veriyor. Akıllı şarj kılıfları Siyah, Beyaz ve Kum Pembe renklerinde üretiliyor. Akıllı kılıflar, Apple’ın standart silikon kılıflarıyla aynı malzemeden yapılıyor. Ayrıca yeni üretim kılıflarda fotoğraf çekmek için bir de buton bulunmakta.

Lightning port bağlantı noktası, “akıllı” tanımının devreye girdiği yer olup, iOS işletim sistemi ile ile doğrudan iletişim kurmasına olanak tanır. iPhone’un kilit ekranı hem kılıf hem de telefon için şarj simgelerini göstereceğinden gözünüz arkada kalmaz. Herhangi bir Apple mağazasından alabileceğiniz akıllı şarj kılıflarının fiyatı 999 TL olarak belirlenmiş durumda.

66666 scaled

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler