Cuma, Nisan 26, 2024

Apple Beyciğimizden 10.2 İnçlik iPad: 329 Dolardan Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Giriş seviyesi 9,7 inç iPad’in yerini alacak; Apple bugün tipik iPhone ve Apple Watch odaklı etkinliği esnasında sürpriz bir ürün duyurusu gerçekleştirdi: yepyeni bir iPad. Cihaz, şirketin tabletinin 10.2 inçlik bir versiyonu ve son birkaç aydır dönen söylentilere göre, giriş seviyesinde 329,97 dolar olan iPad’in halefi olarak geldi. Apple eğitim amaçlı gelen müşterilerine, cihazı 299 dolar fiyat etiketi ile satacak.

Apple cephesinde yeni bir iPad modelinin tanıtımını bugüne beklemiyorduk. Bir çok kişi için şoke edici bir durum oldu çünkü normal şartlarda Eylül ayında gerçekleştirilen lansman daha çok telefon, akıllı saat ve yazılım odaklı oluyordu ve iPad gibi geri planda kalan ürünler Ekim ayında tanıtılıyordu. Bir çok kişi buna şaşırdı.

Özellikler

ipad 2019 2

Görünüşe göre bu sefer durum böyle değil. Yeni yedinci nesil iPad, tam boyutlu Akıllı Klavye ve ilk nesil Apple Pencil ile uyumlu ve ayrıca A10 Fusion çipiyle birlikte geliyor. Yer alan işlemci, ikinci nesil iPad Pro’da bulunan A10X Fusion çipine göre düşük, ancak giriş seviyesi bir tablet için hala oldukça güçlü. Apple ayrıca, ilk kez bu iPad’in kasasının yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapıldığını da iddia ediyor.

USB-C mi var yoksa Lightning mi?

Lansman esnasında cihazın ne tür bir konektöre sahip olduğu belli değildi, çünkü Lightning konektörü olduğunu öne süren Touch ID ile daha geniş bir çerçeve tasarımına sahipti ancak olasılığı açık bırakan bir ekran boyutu ve Pro model iPad aksesuar desteği ile gerçekten cihazda USB-C portu olduğunu düşündürüyor.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler