Salı, Nisan 23, 2024

Apple, Bilgisayar Dünyasını Değiştirecek Bir Patent Aldı: Klavye İçerisinde Mac’ler Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kıdemli Apple Mühendisleri tarafından çizilen ve yayınlanan bir patent, “bilgisayarı barındıran bir klavyeyi” tanımlıyor. Yalnızca işyerinde ve evde sabit olarak kullanan tüketiciler için dizüstü bilgisayarların/Macbook’ların yerini alabilecek olan bu patent basit bir bilgisayar deneyimi sunacak.

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, yıllar boyunca ne yazık ki hiçbir zaman gerçekleşmeyen bazı teknolojilerin patentini aldı. Şirketin en son aldığı patent ise bir MagicKeyboard içerisine Mac bilgisayar entegre etmeyi hedefliyor.

apple keyboard mac patent 1
Apple, Bilgisayar Dünyasını Değiştirecek Bir Patent Aldı: Klavye İçerisinde Mac'ler Geliyor! 4

Patenti alınan teknolojinin ismi henüz belli değil fakat kimisi Apple Keyboard, MacKeyboard ve MacBoard ismini öne sürüyor. Eğer patenti alınan bu teknoloji gerçekleşirse bilgisayar dünyasında devrim yaratılmış olacak. Hiç şüphesiz ki MacBook ve Mac’in pazar payını bir miktar ele geçirecek olan bu teknoloji taşınabilir bilgi işlem kavramımızı değiştirecek.

apple keyboard mac patent 3
Apple, Bilgisayar Dünyasını Değiştirecek Bir Patent Aldı: Klavye İçerisinde Mac'ler Geliyor! 5

Patentin en güzel yanlarından bir tanesi ise Mac Mini’ye çok iyi bir alternatif yaratacak olması, içerisinde herhangi bir batarya barındırmadığı için oldukça hafif olması ofisinize ve evinize taşımanın kolay olmasını yaratacak. Tek ihtiyacınız bir monitör ve mouse.

Her iki karşılaştırmada da klavye daha basit bir cihazdır ve basitlik onu daha uygun fiyatlı hale getirebilir. Ve bir dizüstü bilgisayarla karşılaştırıldığında, daha rahat bir yazma deneyimine ve soğutma için daha fazla alana ve dolayısıyla daha fazla performansa sahip olacaktır.

Soğutma sistemi nasıl olacak?

apple keyboard mac patent 2
Apple, Bilgisayar Dünyasını Değiştirecek Bir Patent Aldı: Klavye İçerisinde Mac'ler Geliyor! 6

Apple, cihazı soğutma tarafında hem aktif hem de pasif çözümler öngörüyor. Patent, birincisini fan beslemeli çok odalı bir soğutma döngüsü olarak tanımlıyor (yukarıda ki çizimde ki gibi). Giriş ve Çıkış portları tıpkı MagicKeyboard’da olduğu gibi arka tarafta konumlandırılacak.

Pasif olarak soğutulan klavyede, doğrudan işlemciye bağlı olarak soğutucu görevi gören termal iletken tabaka ısıyı bulunduğu yüzeye dağıtacak.

Apple, patent sonlarına doğru biraz daha ekleme yapıyor ve klavyede yerleşik bir izleme dörtgeninin olasılıklarını ve klavyeyi bir sandviç misali ikiye katlanabilecek bir form faktörünü düşünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler