Cuma, Nisan 26, 2024

Apple Çalışanları Apple Store’dan 16 bin Dolarlık iPhone Çaldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık günümüzde hırsızlar para ve ziynet eşyalarından çok pahalı akıllı telefonları tercih etmeye başladılar. Yüksek fiyatlara sahip olan iPhone‘lar bu ara hırsızların ilgi odağı olduğu gibi, bu sefer yaşanan büyük hırsızlık tam 16 bin dolar değerinde. Detaylar ve hırsızların akıl almaz kumpasları haberimizde.

16 Bin Dolar Değerinde iPhone’lar Çalındı

Olay Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde gerçekleşti. Apple Store üzerinde çalınan 16 bin dolarlık iPhone cihazları Apple çalışanı gibi görünen ve Apple tişörtü giymiş kişiler tarafından gerçekleştirildi. Apple Store’da çalışanların giymiş olduğu kıyafetlerin aynısını giyerek mağazada dolaşmaya başlayan gençler şüphe uyandırmadan toplamda 19 adet iPhone çaldıkları tespit edildi. iPhone cihazların toplam değeri ise 16 bin dolar olduğu belirtiliyor. Polis tarafından düzenlenen operasyonlar ile hırsızların kimliklerinin tespit edildiği ve yakalandığı verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Apple-Store
Apple Store sorumlusu olan Angela Ahrendts tarafından yapılan açıklamada, satış danışmanlarının giymiş olduğu kıyafetlerin değişmesinde bu hırsızlığın etkisi olduğunu belirtti. Basit bir tasarıma sahip olan bu tişörtler taklit edilebilirliği yüksek olduğu için kolayca hırsızların yolunu açtı. Apple‘ın Türkiye’deki mağazaları dahil aynı hırsızlıkların yaşanmaması için tişört tasarımlarında farklı bir değişime gitmesi bekleniyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler