Perşembe, Mart 28, 2024

Apple, iOS 14 için Güvenlik Güncelleştirmesi Yayınlamayı Durdurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, geçtiğimiz sonbaharda iOS 15 işletim sistemini piyasaya sürdüğünde iOS 14’ten yükseltme yapmak istemeyen kullanıcıların yine de kritik güvenlik güncellemeleri alacağına dair söz vermişti.

iOS 14 kullanıcıları için yayımlanan son güvenlik güncellemesi iOS 14.8.1 ve Ekim ayında yayınlandı ancak bu hafta 9to5Mac, iOS 14 kullanıcılarının artık cihazlarını bu sürüme güncelleme yapamayacağını bildirdi. Şimdi ise görünen tek seçenek 15.2.1 sürümü. Apple daha sonrasında Ars Technica’ya verdiği bir demeçte bu durumun kasıtlı olduğunu ve iOS 14 için devam etmekte olan güvenlik güncellemelerinin yalnızca geçici bir yetkisiz kullanım süresi anlamına geldiğini doğruladı.

Şirket, iOS 15 sürümünü ilk duyurduğunda ve piyasaya sürdüğünde bundan hiç bahsetmemişti. Aslında iOS 15 işletim sisteminin özellikler listesinde halen daha iOS 14 kullanıcılarının sınırlı bir süre belirtmeden güvenlik güncellemelerini alabileceğine dair bir bilgilendirme yazısı bulunuyor.

macOS Catalina daha eski olmasına rağmen halen güvenlik güncelleştirmeleri alıyor

ios 14
Apple, iOS 14 için Güvenlik Güncelleştirmesi Yayınlamayı Durdurdu! 2

Bütün bunlara karşılık Apple, önceki iki Big Sur ve Catalina ile birlikte masaüstü işletim sistemlerinin en yeni sürümü olan Monterey için en son macOS güvenlik güvenlik güncellemelerini alıyor. macOS Catalina mobil cephede iOS 14 ile karşılaştırdığında bir yaş (yayınlanma tarihi olarak) büyük. Mevzubahis bu son iki iOS sürümüyle arasındaki tek fark iOS 15’in her iOS 14 cihazıyla uyumluluk sağlaması ve bu nedenle donanım tarafında herhangi bir çakışma yaşanmıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler