Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple Lansmanından iPhone 7 Plus Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tim Cook sahneye çıktığında yeni modellerden bahsetmeye başlarken, etkinlikte iPhone 7 Plus daha çok merak edildi diyebilirim. Zira her sene çıkartılan Plus modelleri normal modellere göre daha üstün oluyor. Bu sene de iPhone 7 Plus şaşırtmadı. Biz de yine ayrı olarak iPhone 7 Plus teknik özelliklerini ve fiyatını rehber olarak bir araya getirdik.

iPhone 7 Plus’da Neler Farklı ?

Yeni iPhone modellerinin karşılaştırmalarını ayrı olarak bir rehberde bir araya getireceğiz. Ancak ön inceleme rehberi olarak iPhone 7 Plus‘da neler yeni yakından bir göz atalım. Öncelik olarak şimdiye kadar yayınlamış olduğumuz iddiaların pek çoğunun doğru çıktığını söyleyebilirim. Tasarım açısından iPhone 6 ailesini andırsalar da, iPhone 7 Plus modelinde 5.5 inç ekran bizleri karşılıyor. Ekran boyutunu bir kenara bıraktığımızda ise en büyük fark kamerada ortaya çıkıyor.

iPhone 7 Plus modelinde bir ilk olarak çift kamera bizleri karşılarken, Tim Cook bu cihazın tanıtımında “şimdiye kadar üretmiş olduğumuzun en iyisi” yorumunu yaptı.

iphone7plus-lineup
Ana Ekranda “Taptic Engine” Çalışıyor

iPhone 7 Plus modelinin tanıtımı devam ederken renk seçenekleri ve ana ekran tuşu ön plana çıktı. Yeni modellerde altın sarısı, gümüş, rose altın ve siyah renkler piyasada satışta olacak. Ana ekranda ise yeni bir değişiklik göze çarpıyor. Phil Schiller yeni ana ekran tuşunda “Taptic Engine” motorunun çalıştığını duyurdu.

iPhone 7 modelinde bahsettiğimiz gibi, iPhone 7 Plus‘da IP67 sertifikasına sahip olacak. Cihaz 1 metre derinlikte ve 30 dakika boyunca sıkıntısız bir şekilde çalışabiliyor. Dilerseniz kamerayı da su altında açarak görüntü alabiliyorsunuz.

apple-iphone7plus
“Kamera Ateş Ediyor”

Her iki cihazın kamerasında da OIS özelliği yer alırken, f/1.8 diyafram aralığında %60 daha tasarruflu bir kamera bizleri bekliyor. Ayrıca %50 daha hızlı çekim yapabildiği ve 12 Megapiksel görüntü kalitesine sahip kameranın yer alacağı açıklandı. Yukarıda zaten iPhone 7 Plus‘ta çift kamera olacağını sizlere söylemiştik. Bu kamera düşük ışık koşullarında kaliteli çekimler yapabildiği gibi, değiştirilen sensörlerin etkisi önemli rol oynuyor.

Tüm teknik özelliklerin listesine geçmeden önce iPhone 7 Plus‘ın iOS 10 sürümü ile birlikte geleceğinin altını çizelim. iPhone 7 Plus Amerika Birleşik Devletleri’nde 749 dolar etiket fiyatı ile satışa sunulacak.

apple-iphone7-jetblk-airpod
Lansmandan iPhone 7 Plus Teknik Özellikleri

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler