Perşembe, Mart 28, 2024

4.5G Uyumlu Vestel Venus V3 5020 Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Vestel‘in “yerli üretimin gururu” sloganı ile yola çıktığı ve üretimini gerçekleştirdiği cihazlar piyasada satılmaya devam ediyor. Onlardan birisi olan giriş seviyesindeki akıllı telefon Vestel V3 5020 modeli akıllı telefon dünyasına yeni katılanlar için 4.5G uyumlu bir alternatif.

Vestel‘in bu Venüs modeli aslında Turkcell işbirliği ile birlikte üretildi. 599 TL‘lik ucuz fiyatı kullanıcıların dikkatini çekerken, 4.5G teknolojisini desteklemesi ve 5 inç ekranı ile birlikte satılıyor.

Tek renk seçeneği bulunan Vestel Venus V3 5020 modelinde ön ve arka yüzler siyah, kenarlarda ise metalik gri kaplamaları görüyoruz. Bu cihazda metal bir tasarım beklemek zaten yanlış olacağı gibi, arka kapakta plastik ve pürüzlü bir yapı bulunuyor.

vestel-venus-v3-5020

Teknik Özellikler Halay Çekiyor

Cihazın teknik özellikleri arasında ekrana göz atacak olursak IPS ekran, 1280 x 720 px çözünürlük, 720p HD görüntü elde edilebiliyor. Pikseller kullanım esnasında gözle görülebiliyor ancak yazı okurken veya fotoğrafları incelerken bir rahatsızlık hissetmiyorsunuz. Ancak cihazın renklerinde hafif bir solukluk olduğunu belirtmem gerekiyor. Vestel Venus V3 5020 modelinde Android sürümü olarak 5.1 Lollipop bulunuyor. 

Yerleştirilmiş simgeler ve sesler dışında özgün Android arayüzü büyük ölçüde sabit bırakılmış. Ayrıca telefon ile birlikte Vestel Cloud‘da 1 yıllık 50 GB depolama alanı ile hediye ediliyor. Ancak bu cihazda ne kadar depolama alanı kullanılır orası soru işareti. Telefonun arka paneline baktığımızda bizleri 8 megapiksellik kamerası karşılıyor. Ön tarafta ise 5 megapiksellik kamera yerleştirilmiş. Her ikisinin de orta kalitede çekim yaptığını söyleyebilirim. Arka kamera ile isterseniz 720p video da çekebiliyorsunuz.

vestel-venus-v3-5020-4
Vur Dedik Öldürdün be Kardeşim

Vestel Venus V3 5020 gücünü 1 GHz hızında çalışan MediaTek MT6735P işlemcisinden alıyor. Dört çekirdekli 64 bit işlemciye 1 GB‘lık RAM eşlik etmiş. Açıkçası fiyatı ucuz diye bu kadar da öldürmemelerini tercih ederdik. Bu telefona 1 GB RAM ve 1 GHz işlemci olmadı. Açık konuşmak gerekirse bu telefon normal kullanıcıları kesinlikle tatmin etmeyecektir. Biz de eline ilk kez akıllı telefon almış veya alacak kişiler için öneriyoruz.

Telefonun depolama tarafında ise 16 GB dahili alan bulunduğu gibi, bu alanın 8 GB’ını telefonun kendisi kullanıyor. Ancak isterseniz microSD kart desteğine başvurarak 32 GB daha ekleyebiliyorsunuz. Teknik özelliklerin sonlarına doğru şaşırdığım bir noktadan bahsetmezsem çatlarım;

Normalde üst düzey veya orta düzey akıllı telefonlarda 3000 mAh bataryayı koydurana kadar göbeğimiz çatladı, ancak bu cihazda tam 3140 mAh batarya bulunuyor. Şarjı fullediğinizde 2 gün boyunca rahat kullanabiliyorsunuz. Ek olarak cihaz 4 LTE (4.5G) ve 802.11n kablosuz ağ standartlarını destekliyor. Vestel Venus V3 5020 modelinin yayınlanan diğer teknik özelliklerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

13 YORUMLAR

  1. Hocam ben tavsiye etmem daha geliştirilmesi gereken ve fonksyonlarının arttırılması gerektiğini düşündüğüm bir telefon markası vestel .

  2. Hocam bende 55 70 var son modeli çok iyi bi fiyata 0 kutusunda 650 tl ye aldım çok şükür bi sorunu yok ama özellikleri arttırılmalı .

  3. Hocam GM4G de 1.2GHz 4 çekirdek var ve stabil çalışıyor genelde. (1000+ telefonlar ile kıyaslamayın) Qualcomm ve Android One içinde tüm Google servisleri var Android 7 var. Buda 599 GM4G’de

  4. Vestel gerçekten büyük bi gelişme sarfetmeye başladı bi dünya markası olara görmeye başlamalıyız zaman içersinde . Ama telefon üretimine biraz fesat başladı 🙂

  5. Bende varda pek önermem yani başlangıçta kullanışsız geliyor oldukça fazla kullanışsız geliyor sonradan telefonu anıyorsunuz normal bi telefon aslında ama bu fiyata bu özellikler pek iyi değil . Ya alıcaksanız bile bu modeli almanızı önermem .

  6. 600 tl değilde 500 lü bişeyler olsa dahada cezbedici olabilirdi . bataryası 5570 modeline göre oldukça iyi ben buna pek anlam veremedim açıkçası .
    5570=2400 MaH
    5020=3140 mAH

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler