Cuma, Mart 29, 2024

Apple iPhone 8’i Çoktan Üretti, Piyasa Fiyatı da Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple yeni iPhone 8 için çalışmalarını çoktan hazır hale getirdi ve tester cihazları için kolları sıvadı. Eylül ayında piyasaya sürülecek olan yeni iPhone 8‘in piyasa satış fiyatı da sızdırıldı. Şuanda elde edilen bilgilere göre yeni iPhone 8‘in ABD fiyatı 999 dolar olacak. Bu da şimdiye kadar üretilen ‘en pahalı iPhone serisini’ bizlere ateşliyor.

Yeni iPhone 8’de Neler Olacak ?

Öncelik olarak iPhone 8‘in fiyat bilgisinin ABD’li yatırım bankası olan Goldman Sachs tarafından bildirildiği söyleniyor. 10. yıla özel olarak geliştirilen yeni telefon piyasayı bu başlık adı altında vuracak. Yani ‘Apple’ın 10. yılına özel seri’ diye özendirici bir başlık ile yine satış rekorları kırabilir.

Şimdi her sene Apple cihazlarına farklı özellikler ekleyerek üstüne fiyat avarajını koyup, piyasada satışa sunuyor. Bu sene yeni cihazlarda ne özellikler olacak bilinmez ama, fiyat konusunda yine en pahalı satılan ülkelerden birisi olacağımız kesin. Zira aşağıdaki tabloya baktığınızda, şuanda dünya genelinde iPhone‘u en pahalı satan ülke Türkiye.

iphone en pahali satilan ulke

iPhone 8’in Türkiye Fiyatı Ne Olacak ?

Eylül ayında iki yeni iPhone 8 modeli piyasadaki yerini alacak. Apple 128 GB depolama alanına sahip iPhone 8 için 999 dolar fiyat biçerken, 256 GB’lık modeline de 1099 dolar fiyat biçecek. Biliyorsunuz şuanda Türkiye’de iPhone 7 ve diğer varyasyonları 4000 (+) gibi rekor fiyatlardan satılıyor. Piyasadaki fiyatlar baz alındığında yeni iPhone 8 için 128 GB modeline 5500 TL, 256 GB modeline ise 6000 TL’ye yakın fiyatlar istenecek.

Yukarıdaki über rakamlarda inşallah yanılırız. Zira 999 dolarlık bir iPhone Türkiye‘ye geldiği zaman fiyatların nasıl uçtuğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. O yüzden kimseyi kandırmaya gerek yok. Ufak bir matematiksel hesaplama ile fiyatları rahatlıkla bulabiliyorsunuz.

iphone 8 konsept fiyat

Zaten şuanda Google amcamızın arama motorunu açın, iPhone 7 Plus 256 GB yazın karşınıza 6000 – 7500 TL arası fiyatlar çıkacak. Bu fiyatlar şimdi böyleyken, iPhone 8‘de 10K barajını da rahatlıkla görebileceğiz gibi.

iphone 8 konsept 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler