Çarşamba, Nisan 24, 2024

Tizen 3.0’lı İşletim Sistemli Samsung Z4 Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir süredir aylık telefon çıkartma serüvenine ara vermişti. Şimdi ise yeni Tizen 3.0 işletim sistemli Samsung Z4 modelini duyurdu. Peki yeni Samsung Z4 hangi özellikler ile birlikte geliyor ? Dilerseniz hep birlikte yakından bir göz atalım.

Samsung Z4 Neler Sunuyor ?

Şimdi hocalar yukarıda sizlere Tizen 3.0 dedim ve ufak detaylar çıtlattım. Şimdi Tizen nedir ? yakından bir tanımak lazım. Öncelik olarak Tizen’e piyasanın hakimi olan Android ve iOS’a rakip olarak gelen yeni mobil işletim sistemi diyebiliriz. Samsung‘da yeni geliştirdiği Z4 akıllı telefonuna kendi işletim sistemini yükleyerek piyasanın nabzını tutmaya başladı. Yeni Tizen 3.0 işletim sistemine sahip Samsung Z4 bu konuda satışları ile firmaya büyük mesajlar verecek.

Samsung Z4‘te 4.5 inçlik hafif kavisli ekran bulunduğu gibi, cihaz gücünü dört çekirdekli 1.5 GHz hızında çalışan işlemcisinden alıyor. Öte yandan cihazda şaka gibi 1 GB RAM bulunuyor. Zaten bu teknik özellikler ile fiyatı üç aşağı beş yukarı tahmin edebilmek mümkün.

samsung galaxy z4 00

Samsung Z4‘ün kamera tarafına göz attığımızda ise hem ön hem de arkada 5 megapiksellik Selfie kamera kullanılmış. Ön tarafta tek LED flaş ile desteklenen kamera, arka tarafta çift LED flaş ile desteklenmiş. 2050 mAh batarya, çift SIM kartı ve 4G LTE desteği ile giriş seviyeli kullanıcılar için ‘ilginç bir alternatif deneyim’ olabilir. Zaten yukarıda da belirttim. Şimdi Samsung bu cihaz ile son kullanıcıdan feedback alarak Tizen işletim sistemini ona göre geliştirecek. Kim bilir belki Galaxy S9 Tizen ile birlikte gelir.

Şuanda Samsung Z4‘ün yurt dışında 140 dolardan satışa sunulacağı belirtiliyor. Bu fiyatın Türkiye ayağında ise vergiler dahil 899 TL ve civarında olması bekleniyor.

Samsung Z4 Özellikleri

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler