Cumartesi, Nisan 20, 2024

Apple, Katlanabilir Bir iPhone Üzerinde Çalışıyor Olabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Katlanabilen telefonlar geçtiğimiz yıl nihayet gerçek oldular ve bu yıl Motorola Razr, Samsung Galaxy Z Flip ve yaklaşan Samsung Galaxy Fold 2 gibi telefonlarla ana akıma girmeye başlayabilirler. Her zamanki gibi, Apple yeni teknolojiyi benimsemede oldukça yavaş, ancak genellikle sonunda akıma ulaşıyorlar.

Bugün “esnek ekranlı ve menteşeli elektronik cihazlar” için yayınlanan yeni bir patent, Apple’ın henüz esnek ekranlar için hazır olmadığını, ancak Surface Duo gibi çift bölmeli bir cihaz geliştirdiğini gösteriyor.

16 page 001 cropped cropped
Apple, Katlanabilir Bir iPhone Üzerinde Çalışıyor Olabilir! 2

Patent hakkında söylenilenler:

Bir elektronik cihaz, bir eksenle çakışan esnek bir ekrana sahip olabilir. Ekran bir muhafaza tarafından desteklenebilir. Gövde, eksen etrafında birbirine göre dönen birinci ve ikinci kısımlara sahip olabilir. Gövde, ekranı düzlemsel bir durumda desteklemek için açılmış bir konfigürasyona yerleştirilebilir. Gövde, birinci ve ikinci kısımları birbirine göre döndürerek katlanmış bir konfigürasyona da yerleştirilebilir. Gövde büküldüğünde birinci ve ikinci kısımlar arasında yeterli ayrımı sağlamak için bir menteşe mekanizması kullanılabilir. Ekranın bükülmüş bir kısmı için yer oluşturmak için gövde büküldüğünde hareketli kanatlar geri çekilebilir.

Patenti sızan teknoloji, neredeyse kesintisiz bir tablet oluşturmak için tamamen açık olduğunda iki bölmeye yaklaşacaktır, ancak esnek ekranlı cihazları rahatsız eden çarpmalar ve kırışıklıklar olmadan.

Apple, ilginç bir şekilde Microsoft, Surface Duo’nun iki bölmesi arasındaki dikişi daha az belirgin hale getiren teknoloji üzerinde de çalışıyor.

Apple’ın Surface Neo’nun kendi sürümünü yayınlayıp yayınlamadığını veya uygun esnek bir ekrana sahip katlanabilir bir telefonla hazır olana kadar bekleyip bekleyemeyeceklerini görmek ilginç olurdu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler