Perşembe, Nisan 18, 2024

Apple Kayış Boyutunu Kendisi Ayarlayan Watch’ı Patentledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Back to The Future filminde otomatik olarak küçülen ceketi ve bağcıklarını kendi kendine bağlayan ayakkabılarını hatırlıyor musunuz? Apple, Apple Watch için de aynı mantığı uygulamak için bir girişimde bulundu ve patentini aldı.

AppleInsider tarafından söylenenlere göre patent “Giyilebilir elektronik cihazlar için dinamik kol bandı ayarı” olarak geçiyor. Apple, istediği şeyi başarabildiği takdirde gelecekteki Apple Watch bantları bileğe kendiliğinden uyacak şekilde ayarlanacak. Her hangi bir kemer tokasına gerek kalmadan bileğimize taktığımızda kendi kendine bileğimize göre kendisini sıkacak.

iPhone‘lardaki kulaklık jakını kaybetmekten farklı olarak kullanıcılar saatlerde tokasını kaybetmeyi sorun etmeyecektir.

apple kayis boyutunu kendisi ayarlayan watchi patentledi makale ici

Apple‘ın bunu başarabilmesi gerçekten güzel olur fakat bununla birlikte aklımda her zamanki gibi sorular ortaya çıkıyor. Bir kolaylaştırma gerçekleştirirken her kapsamı düşünmek gerek. Ya bileğim minimum olacak seviyeden kısaysa? Ya bileğimden tekrar çıkarmak istersem? Düşünülmesi gereken birçok konu var.

Ki bir Anti-Apple taraftarı olarak eğer Apple bu olayı başarabilirse kullanışlı olacağını düşünüyorum. Fakat aklımdaki her soru cevaplanmadığı sürece pek de isteyeceğim bir şey değil. Ve unutmadan da söyleyeyim her geçen gün çıkan olaylarla bizim hakkımızda daha fazla veri elde ediliyorsa bunun bize sorun oluşturacağını düşünüyorum. Bekleyip görmekten başka yapacak bir şey yok.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler