Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google’dan Çeviri Yapabilen Kablosuz Kulaklık !

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, arama motoru ve Nexus serisi telefonları satışa çıkarması ile başarılı olarak kabul görülen, hepimizin “olum bilmiyorsan Google amcaya sor” diye aslında bize gelen soruları geçiştirmemizi sağladığımız, arama motorunun öncü olması sayesinde gerek paralar kazandığımız gerekse çeşitli bilgiler edindiğimiz bir teknoloji markası. Google bu sefer de ilk kablosuz kulaklık denemesini gerçekleştiriyor Eğer dilerseniz Pixel Buds adındaki bu kulaklığa yakından göz atalım : 

Bu Minik Çevirmen Ne Sunuyor Bizlere ?

Yarı kablosuz yapıda olan Google Buds; İOS bazlı cihazlarda İOS 10 ve üzeri, Android bazlı cihazlarda ise Android 5.0 ve üzerine destek verecek. Google’ın çevirmen kulaklığı, Translate özelliğinden yararlanabilmeniz için Google Pixel serisi bir telefona sahip olmanızı istiyor, Google Asistan kullanmak için ise Android 6.0 ve üzeri sürümde bir telefona ihtihaç duyuyor.

Eğer telefonunuzda bu özelliklerden hiçbiri yoksa kulaklığın sadece ses özelliğini kullanabileceksiniz. Google Asistan üzerinden çalıştırıldığı zaman ise mesajları ve aramaları okuyabiliyor, çok fonksiyonlu yani. Ayiretten Google Pixel Buds’un kendisi ve taşıma çantasının şarjı ile birlikte 24 saat şarja takmadan çalışabildiğini de hatırlatayım.

Başlıksız 2 3

Zaten başlıkta da belirttiğim üzere bu kulaklık Google Çeviri’nin nimetlerinden yararlanmış, dinlediği kelimeyi anlık olarak çevirip sizin karşınıza sunabiliyor, hem de bunu içerisinde Türkçe de olmak üzere tam 40 dilde yapabiliyor. 

Peki Nasıl Çeviri Yapıyor Bu Minicik Alet ?

Kulağınızın üzerine denk gelen yerdeki küçük dokunmatik panele dokunarak çeviri komutunu veriyorsunuz, alet sizi dinliyor ve dokunmatik yüzeye yeniden elinizi deydirdiğinizde çeviri işlemini sonlandırıyor, saniyeler içerisinde metninizin çevirisi yapılmış oluyor, işlem bu kadar basit.

Başlıksız 3 1

Google Çeviri’nin Hatalarından Bu Cihaz Da Nasibini Alacak !

Hepimizin bildiği üzere Google Çeviri‘nin özellikle de belirli diller üzerindeki hataları çok büyük, öyle ki bir cümle çevirmek istediğiniz zaman bile saçma bir geridönüş alabilyorsunuz. Bir de işin içine sesli konuşma özelliği katıldığında (mesela söylediğiniz kelimeyi kulaklık yanlış anlarsa) çok daha fazla sorun olacağını tahmin edebiliyorum. Kendi tahminlerim bu yönde kankalar, siz ne düşünürsünüz bilemiyorum fakat ben ilk zamanlarda sıkıntılı olacağı kanaatindeyim.

Kulaklığın tanıtım esnasında İngilizceden İspanyolcaya yapılan çeviride herhangi bir sorun çıkmadığını da hatırlatayım, durumlar Türkçe‘de nasıl işler onu henüz blemiyoruz.

Google Pixel Buds Şu Dilleri Çevirebiliyor : 

Afrikaans, Almanca,  Arapça, Ermenice, Bengalce, Çince, Çekce, Danca, Endonezce, Flemenkçe, Fince, Fransızca, Hırvatça, Katalanca, Hintçe,İngilizce, İsveççe, İspanyolca, İzlandaca, İtalyanca, Japonca, Khmerce, Korece, Lehçe, Letonca, Macarca, Nepali, Norveççe, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Slovakça, Seylanca, Tamilce, Tayca, Türkçe, Vietnamca ve Yunanca dillerine destek sunuyor bu cihaz.

Google Pixel Buds adlı kablosuz çevirmen gelecek ay $159‘dan satışa sunulacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler