Perşembe, Nisan 25, 2024

Sizi Tikliymiş Gibi Gösterecek Akıllı Gözlük

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birisiyle yüz yüze konuşurken akıllı telefon ya da saat ile uğraşmak pek kibar bir durum değildir. Peki böyle bir durumda gelen aramayı telefona dokunmadan nasıl reddederiz? Burun kaşıyarak(?).

Her geçen gün yeni konsept ürünler ortaya çıkıyor ve gelişerek kullanışlı ürünler haline geliyor. Bugün de görmüş olduğum bir akıllı gözlük hakkında konuşacağım. Bir grup araştırmacının bu toplumsal soruna bir çözüm bulabilmek için bir araştırma yapmasıyla birlikte ortaya konsept olarak doğan “Itchy Nose(Kaşıntılı Burun)” isimli akıllı gözlük sayesinde burnunuzu kaşıyarak bir takım işlemler gerçekleştirmek mümkün hale gelecek.

sizi tikliymis gibi gosterecek akilli gozluk itchynose kontroller

Gözlükler, Güney Kore‘nin KAIST Üniversitesi, Japonya‘nın Keio Üniversitesi, İskoçya‘daki Andrews Üniversitesi ve ABD‘deki Georgia Tech’deki araştırmacılar tarafından “toplum içerisinde giyilebilir bir bilgisayarı dikkat çekmeden kullanmak” amacıyla bir deney olarak tasarlanmış. Bu arada bu akıllı gözlükler ne yazık ki şuan satışa açık değil, aksi taktirde tikimiz varmış gibi tüm gün burnumuzu kaşıyor olacaktık.

Sistem çalışma prensibi olarak burnun etrafındaki elektriksel potansiyeli izleyerek o anda hangi komutu verdiğinizi anlamak ve buna göre işlem yapmak üzerine kurulu. Çalışma hala daha gözlüğün kesin sonuçlar verebilmesi için geliştirilmeye devam ediliyor. Kendi adıma konuşmam gerekirse bu cihazı aktif olarak toplum içerisinde kullanacağımı pek düşünmüyorum. Ama gözlüğün camı yerine dinlendirici bir cam takarsam bilgisayar karşısındayken müziğimi değiştirebilmek için bir alternatif olarak kullanabilirim. Gerçi evde elimi burnuma kadar götürüyorken telefona kadar da götürebilirim herhalde.

Ne kadar gerekli olduğu tartışılır. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanır mısınız? Kullanmaz mısınız? Ve peki neden? Yorum alanında fikirlerinizi artı ve eksi olarak belirtmekten kaçınmayın hocalar. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler