Cuma, Nisan 19, 2024

GearBest SMA TIME Bluetooth ve X9 Plus BLE 4.0 Smart ön incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta sizlere GearBest üzerinden yeni satışa sunulan uygun fiyatlı iki farklı akıllı saatten bahsedeceğiz. Cihazlar SMA Time Bluetooth 4.0 ve X9 Plus BLE 4.0 modelleri olarak biliniyor. SMA Time’ın Türkçe dil desteği olduğunu belirterek ön incelememize giriş yapalım.

SMA Time Bluetooth 4.0 neler sunuyor ?

Açıkçası uzun zamandır yakından takip ettiğim modellerden bir tanesiydi. Şimdi ise Gearbest üzerinden satışa sunulmuş durumda. Akıllı saatimiz suya dayanıklı olarak tasarlandığı gibi, Bluetooth 4.0 teknolojisini kullanarak güzel bir performans sergiliyor.

LCD ekrana sahip olan SMA Time Bluetooth 4.0 modelinde kalp atış sensörü, Pedometre, Sedanter hatırlatma ve uyku monitörü bulunuyor. Aynı zamanda cep telefonunuza gelen çağrıları da bu akıllı saat üzerinden yanıtlayabilmeniz mümkün. Bluetooth 4.0 ile bağlı olduğundan dolayı direkt olarak arayan kişinin adı saatin üzerinde beliriyor. Bence bu en iyi özelliklerden bir tanesi olmuş diyebilirim.

Akıllı saatimizin işlevleri arasında alarm ve kronometre de bulunuyor. Uyarı türü olarak da titreşim yer aldığı gibi, alarm kurunca aynı zamanda saat titreyerek daha kolay bir kaldırma servisi sunuyor diyebiliriz.

sma time akilli saat
Gelelim SMA Time Bluetooth 4.0 akıllı saatimizin bataryasına. Zaten bu saatleri saat yapan en önemli özellik bataryaları. Bataryalar kötüyse satın almanın gerçekten hiçbir anlamı bulunmuyor. Bu akıllı saatte ise 40 gün bekleme süresine sahip, 180 mAh polimer batarya yer alıyor.

Yakın zamanda GearBest üzerinden elimize ulaşacak olan bu akıllı saat Android ve iOS cihazlar ile tam uyumlu olarak çalışabiliyor. Yukarıda bahsettiğim üzere Türkçe dil desteği de mevcut. Uyumluluk olarak Android 4.4 ve iOS 8.0 üzerinde sorunsuz çalışıyor. Mevcut renk skalaları arasında ise siyah, mavi ve kırmızı modeller yer alıyor. Kutunun içerisinden 1 x SMA – Akıllı Saat, 1 x Şarj Kablosu, 1 x Çince ve İngilizce Kullanıcı Kılavuzu çıkıyor.

GearBest üzerinde bu akıllı saatin satış fiyatı ise 49 dolar olarak belirlenmiş. Türkiye fiyatı ile 180 TL ve civarına tekabül ediyor diyebilirim. Ürünü incelemek veya satın almak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

SMA – TIME Bluetooth 4.0 Smart Watch

sma time akilli saat 002
X9 Plus BLE 4.0 neler sunuyor ?

Geldik bir diğer akıllı saatimiz olan X9 Plus BLE 4.0 modeline. Üstteki akıllı saate göre fiyatının daha ucuz olması ve teknik özellikler açısından da gerçekten çok iyi performans sergilemesi ‘alınabilecekler’ skalasında yerini hazır ediyor. Şuanda GearBest üzerinde 19 dolara satılan bu akıllı saat, aynı zamanda şık bir kol saati konumunda çalışabiliyor.

Yine Bluetooth 4.0 teknolojisi ile birlikte çalışan X9 Plus BLE 4.0 modeli aynı zamanda suya dayanıklı olarak tasarlanmış. İçerisinde IP67 sertifikası bulunuyor. Dokunmatik ekrana sahip olan bu modelde Kalp frekans monitörü, Pedometre ve uyku monitörü kaybı sensörleri de unutulmamış.

0.95 inç ekran boyutu, dokunmatik OLED ekranı ve titreşim geri bildirimi ile gerçekten alınması gereken akıllı saatlerden bir tanesi diyebilirim. Cihazda batarya olarak Li-polymer 7 gün bekleme süresine sahip 100 mAh batarya bulunuyor.

x9 plus akilli saat 002
X9 Plus BLE 4.0 modelinde en dikkat çeken özelliğin ise kan basıncı ölçümü ve kandaki oksijen değerini gösteren sensörlerin olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu akıllı saatimizin dil seçenekleri arasında Türkçe bulunmuyor. Sadece Çince ve İngilizce olarak kullanabiliyorsunuz.

Paket içeriğinden ise 1 x X9 Plus Akıllı Bileklik, 1 x Şarj Kablosu, 1 x Çince ve İngilizce Kullanıcı Kılavuzu çıkıyor. Önümüzdeki haftalarda elimize ulaşacak olan bu iki akıllı saati biz de merakla bekliyoruz. Ürünü incelemek veya satın almak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

❱ X9 Plus BLE 4.0 Smart Wristband Tech Watch

x9 plus akilli saat

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

9 YORUMLAR

  1. Hocam özellikle SMA Time Bluetooth 4.0 modelini merakla bekliyorum. İnceleme yapıldıktan sonra lütfen paylaşın bende ona göre GearBest üzerinden satın alacağım..

  2. Waterproof dediklerinde alıp suyun içerisinde yüzdürmeyin hocam. Cihazlar suya dayanıklı ama sadece sıçramalar vs olarak. İçerisinde IP67 var IP68 olsaydı olurdu da benden söylemesi.

    • GearBest Çin’in en büyük firmalarından bir tanesidir. Güvenilir tabii ki biz de oradan sipariş veriyoruz sürekli olarak. Ürünler gelsin incelemesini yaptıktan sonra bakarız 🙂

  3. HOCAM siz süpersiniz ya. ne zamandır aklımızı kurcalayan bir durumdu bu 🙂 en azından akıllı saat alınırken nelere dikkat edeceğimizi eklemişsiniz. batarya ömrü benim aklımdan çıkmıştı. genelde hep unuturum 😀

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler