Çarşamba, Nisan 24, 2024

Apple Kendi Kredi Kartını Duyurdu: Apple Card

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, etkinlik kapsamında yeni duyurularına hız kesmeden devam ediyor. Bu noktada beklenmedik bir ürün hizmeti ile kullanıcıların karşısına çıkan şirket, kendi kredi kartı Apple Card hizmetini duyurdu.

Apple’ın kredi kartlarına yönelik farklı bir bakış açısı taşıtan Apple Card sistemi, kullanıcılara oldukça basit bir kullanım deneyimi sunmayı vaat ediyor. 

Kart Numaraları ve CVV Tarih Oluyor

Apple’ın yeni kredi kartı, Apple Cüzdan uygulaması üzeriden kullanılabilir oluyor. Buna göre kullanıcılar, uygulama içerisinden Apple Card’a kaydoluyor ve bu sistemin geçerli olduğu her noktada kartlarını aktif şekilde kullanabiliyor.

Apple Kendi Kredi Kartını Duyurdu Apple Card 1

Fiziksel bir titanyum sürümü de bulunacak olan Apple Card üzerinde herhangi bir numara, tarih ya da CVV bilgisi olamayacak. Karta ait tüm bilgiler, uygulama içerisindeki sistemde kayıtlı olacak. Bu şekilde güvenlik en üst düzeyde sağlanabilecek.

Öte yanda geniş bir takip sistemi barındıran bu kredi kartı; kullanıcılara alımlarını izleyebilecekleri, kontrol edebilecekleri ya da ödeme yöntemlerini ayarlayabilecekleri birçok detayı sunuyor.

Apple Card, Harcadıkça Kazandıracak

Apple’ın yeni kredi kartı, güncel kartlarda gördüğümüz ödül sistemleri gibi bir işleve sahip olacak. Ancak puanlara dayalı bir ödül sistemi yerine Apple, satın alımlar sonrasında günlük nakit şeklinde geri dönüş ödülü verecek.

Örneğin Apple Card kullanarak Apple Pay üzerinden yapacağınız bir alışverişte yüzde 2 oranında bir geri ödeme alabileceksiniz. Üstelik bu geri dönüşler, Apple sistemi içerisinde yapılacak alışverişlerde yüzde 3 oranında olacak. Fiziksel kartlardaki iadeler ise yüzde 1 oranında gerçekleşecek.

Apple Kendi Kredi Kartını Duyurdu Apple Card 2

Apple’ın kredi kartı girişiminde Mastercard ve Goldman Sachs şirketleri ile ortaklık kuruyor. Ayrıca kart sisteminde yıllık ücret, gecikme ücreti ya da diğer ücretler gibi farklı kesintiler uygulanmayacak. Geciken ödemeler noktasında da Apple, çok düşük faiz cezaları uygulanacağını belirtiyor.

Apple Card sistemi tam olarak ne zaman ya da hangi ülkelerde aktif olacak bilinmiyor ancak çok yakın bir zaman diliminde hayata geçirileceği muhtemel görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler