Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Apple Music’in Önemli İki Özelliği Android’e Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple Music kullanan Android telefon sahipleri, bir aydan uzun bir süre önce iOS, iPadOS ve macOS’ta kullanıma sunulan Dolby Atmos uzamsal ses ve kayıpsız kaliteli ses özelliklerinden artık yararlanabilecek. Android için Apple Music kullanıyorsanız bu gelen desteklerden faydalanabilmeniz için uygulamanın en son güncellemesini indirmeniz gerekiyor.

Kayıpsız Ses, Android cihazlarda oldukça evrensel olarak mevcut olacak. Apple, “önemli ölçüde daha fazla veri” tüketmesi konusunda iOS tarafındaki aynı uyarıları yapıyor. Apple’ın kendi platformlarında olduğu gibi, Apple Music, yüksek çözünürlüklü kayıpsız bir ses seviyesine geçmek istiyorsanız DAC gibi harici bir donanımın gerekli olduğunu vurguluyor.

apple music browse
Apple Music'in Önemli İki Özelliği Android'e Geliyor! 2

Ancak Android tarafında uzamsal ses desteği daha sınırlı görünüyor. Bu özellik, iPhone’da olduğu gibi herhangi bir kulaklıkla çalışsa da, Apple, mekansal sesi etkinleştirebilmeniz için telefonunuzun Dolby Atmos teknolojisine sahip olması gerektiğini belirtiyor. Eğer ki telefonunuzda Dolby Atmos desteğinin olup olmadığını merak ediyorsanız ses bölümünden bunu sağlayabilirsiniz.

Android için Apple Music’in beta sürümü, Apple resmi bir duyuru yapmadan önce bile kayıpsız ve yüksek çözünürlüklü ses desteğine sahipti. Ancak şimdi tüm kullanıcılar bu desteğin tadını çıkarabilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler