Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple Sözünü Tutmayınca Samsung’a Borçlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple ve bazı akıllı telefon üreticileri yeni üretecekleri akıllı telefonlarında ekran teknolojisi olarak OLED teknolojisini kullanmakta. OLED ekran üretimini yapamayan şirketler akıllı telefonlarında kullanılması için OLED ekran üretici için bazı anlaşmalar yapıyor. 

FILEMAGAZ Samsung Galaxy S9 lebih baik dari Iphone X 933x445

 

Bu anlaşmalardan biri de Apple ve Samsung arasında yapıldı. Bilindiği üzere Samsung Display dünya üzerinde pazar payı sahibi bir şirket. İki rakibin böyle bir anlaşma yapması açıkçası şaşırtmadı. Yapılan anlaşma ile Apple üreteceği yeni akıllı telefonlarında kullanılmak üzere Samsung’dan OLED ekran talep ediyor.

Samsung bu büyük anlaşma ile üreticeği OLED ekranlar için üretim tesisi açacağından dolayı kendini sağlama almak adına Apple’ın  100 Milyon Adet OLED panel satın alması gerektiğini şart koşuyor. 

 

Apple , Samsung’un bu hareketi sonrası 100 Milyon Adet OLED panel satın alacağını belirterek anlaşmayı sağlıyor. Ancak görünen o ki Apple bu sözü tutmak da zorluk çekiyor. OLED panellerin satın alınamaması aslında Apple’ın nasıl bir sorunun içinde olduğunu direk ortaya koyuyor. Apple son zamanlarda satışlarda yaşadığı düşüşlerden dolayı hedeflenen rakamdan daha da az bir OLED ekrana ihtiyaç duyuyor. 

Edinilen bilgilere göre Apple anlaşmada bulunan maddeden dolayı almadığı hep bir panel için ceza ödemek zorunda kalıyor. Sızan bilgiler arasında Apple’ın Samsung‘a ödemek zorunda olduğu cezanın 86 Milyon Dolar olduğu belirtildi. Apple’ın bu zorlukla nasıl başa çıkacağı merak konusu. Yaşanacakları hep birlikte bekleyip göreceğiz

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler