Salı, Nisan 23, 2024

Apple ve Amazon’u Geride Bırakan Microsoft, 2018 Yılının En Değerli Şirketi Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2018 yılında hangi şirketin piyasa değerinin 1 trilyon doları geçeceği oldukça merak ediliyordu. Ağustos ayında Apple bu hedefi başarmıştı ve bundan bir ay sonra ise Amazon’da piyasa değerini 1 trilyon dolara  çıkarmayı başarmıştı. Ancak o zamandan bu yana her iki şirketinde hisselerinin oldukça fazla düşmesi Microsoft’u 2018 yılının en değerli şirketi yaptı.

 

Geçtiğimiz yıl boyunda teknoloji devi iki şirket Apple ve Amazon arasında, ilk olarak hangi şirketin piyasa değerinin 1 trilyon dolar olacağı konusunda büyük bir rekabet vardı. Ağustos ayında Apple bu hedefini gerçekleştirerek piyasa değeri 1 trilyon dolarlık ilk şirket olmayı başardı. Ancak her iki şirketinde düşen hisseleri sebebiyle Microsoft 2018 yılının en değerli firması oldu.

mıcrosoft

Ağustos ayında dünyanın en değerli şirketi olmayı başaran Apple’ın hisselerinin %32 düşmesi şirketin piyasa değerinin 748,5 milyar dolar seviyelerine inmesine neden oldu. Amazon’un hisselerin ise %27 düşmesi piyasa değerinin 734 milyar dolar olmasına sebep oldu. Bu iki firmanında gerisinden gelen Microsoft ise 780 milyar dolar piyasa değerine ulaşarak 2018 yılını lider olarak bitirdi. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler