Perşembe, Mart 28, 2024

Apple Watch, Görme Engelliler İçin Yeni Özellikler Getirecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji devi Apple, çıkardığı akıllı saatleri görme engelliler için daha kullanışlı hale getirmek için yeni özellikler ekleyecek. Apple tarafından alınan dokunsal geri bildirim patenti, görme engelliler için kullanılacak.

Teknoloji hayatımızın her alanına girmişken, engelli bireyler içinde kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Görme engelli insanların akıllı saat kullanmaları durumunda işe yarar özellikler kısıtlanıyordu. Apple tarafından yeni alınan patentle birlikte, Apple Watch cihazları görme engelliler için yenilikler eklenecek.

Yeni Patent: Dokunsal Geri Bildirimi

Apple tarafından yeni alınan patentle, Apple Watch saatlerine dokunsal geri bildirim özelliği kullanılacak. Apple’ın geliştirdiği ve saatlerine ekleyeceği bu özellikle birlikte, görme engelli kişi dokunsal geri bildirim ile saatin kaç olduğunu, konumunu, kimden mesaj geldiğini öğrenebilecek.

Apple Watch gorme engelliler icin daha kullanisli hale getiriliyor106190 1

Piyasada farklı markaların saatlerinde engelliler için çeşitli özellikler zaten bulunuyor. Fakat engelli insan bu özellikleri bir yere kadar kullanabiliyor ve zorlanıyor. Apple aldığı patent ile birlikte bu zorluğu bir nebzede olsa ortadan kaldırmak istiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Merhabalar. Görme engelli insanlar icin Android uyumlu akıllı saat önerisi marka model yazarsanız sevinirim. Batarya ,özellikleri sesli konuşma ve metinleri sesli okuma vb, arama cevaplama özellikleri arıyorum. Teşekkür ederim

  2. Merhabalar. Görme engelli insanlar icin Android uyumlu akıllı saat önerisi marka model yazarsanız sevinirim. Batarya ,özellikleri sesli konuşma ve metinleri sesli okuma vb, arama cevaplama özellikleri arıyorum. Teşekkür ederim

  3. merhabalar, genel olarak wear os işletim sistemli saatlere bakmanız lazım, oppo watch, ticwatch, samsung galaxy watch, fossil gibi saatler tam olarak uyumlu oluyorlar, birde huaweyi gt3 serilerinde app galeri üzerinden bir ekran okuyucu yazılımı yükleyerek kullanıla bilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler